Hunden miste livet i lastbilsattacken – då ordnade Markus en egen minnesplats

Hittills har fyra människor avlidit efter attacken i centrala Stockholm i fredags.

Men även en hund fick sätta livet till vilket uppmärksammades av Markus Krantz.

Han såg til att ordna en egen minnesplats för den fyrbenta vännen.

Lastbilen som körde in i Åhléns City på Drottninggatan i centrala Stockholm i fredags har hittills krävt fyra liv. Flera personer vårdas fortfarande på sjukhus och under söndagseftermiddagen hölls en stor kärleksmanifestation på Sergels Torg i Stockholm för att hedra offren.

Tusentals människor har placerat ut blommor och ljus längs Drottninggatan och i närheten av platsen där dådet skedde. Men det var även en fyrbent vän som fick sätta livet till i attacken.

En hund blev påkörd och dog efter lastbilens framfart – och det var någonting Markus Krantz ville uppmärksamma.

Då han märkte att ingen hade ordnat en minnesplats för den stackars hunden tog han saken i egna händer. På Facebook la han upp en bild med ett halsband, några hundkex och fyra stycken ljus.

”Var på Drottninggatan ikväll. Såg att ingen lagt en blomma eller tänt ett ljus på platsen där den stackars hunden blev ihjälkörd under fredagens attack. Så vi gav den en egen liten minnesplats. Vila i frid lilla vän”, skrev Markus på Facebook.

Bilden uppmärksammades av tiotusentals människor som skickade sina hälsningar efter Markus fina initiativ. 

Vila i frid älskade lille vän. Tveka inte på att dela med dig av artikeln så fler får läsa om Markus fina gest mot den stackars hunden.