Hunden Mollie tar farväl av sin döende husse – nu berörs miljoner av gripande filmen

Ibland ser man något som griper tag i ens hjärta så hårt så att det nästan gör ont. Det här är en sådan film. Den är både sorglig och vacker på samma gång – och har berört miljoner människor.

Det hela började när 33-åriga Ryan Jessen fick kraftig huvudvärk. Han trodde att det var en rejäl migrän, men det visade sig vara en hjärnblödning.

När Ryan låg för döden på sjukhuset var det många som sörjde. Hans hund Mollie skulle aldrig förstå varför husse plötsligt inte kom hem, och Ryans syster Michelle frågade sjukhuspersonalen om hunden kunde få ta farväl.

Filmen från Mollies avsked har nu setts av över 9 miljoner människor.

Så här skriver systern på sin Facebook:

”Sjukhuset gjorde en så fin sak för oss och lät oss ta med min brors hund in för att säga ”hej då”, så att hon visste varför hennes människa aldrig kom hem igen. Om du känner min bror så vet du hur mycket han älskade sin hund. (Så många har frågat – han trodde han hade en migrän, men det var en stroke.)

De tror att den orsakades av högt blodtryck, och det spekuleras om det kan bero på att han drack spå mycket energidrycker. TACK till alla för ert stöd, men jag kommer inte svara mer nu. Vi är djupt berörda och känner oss ödmjuka över alla andras berättelser, deras sätt att dela vår sorg och vänligheten så många visat. Oroa er inte för hunden! Vi behåller henne! Hon är en del av familjen.”

Ryans död är oerhört sorglig. Men familjen kan trösta sig med att hans hjärta nu lever vidare i en annan kropp. I en uppdatering på Facebook berättar Michelle att en 17-årig pojke i Kalifornien som desperat behövde ett nytt hjärta skulle få Ryans.

”Lika sorgligt som det är att förlora Ryan, lika starkt känns det att veta att det hans hjärta kommer ge så mycket glädje till mottagarens familj. Jag önskar att Ryan fick veta hur stor skillnad hans hjärta gjorde för den unge mannen.”

Här nedan kan du se den gripande filmen när Mollie tar farväl av husse.

Dela gärna den här berättelsen med dina vänner om du också blev berörd.

Vila i frid, Ryan.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.