Hunden övergavs på parkeringen. Väntade ylandes i 9 dagar innan en ny vän kom och förändrade allt.

Det finns människor som behandlar djur illa. Frågar ni mig personligen borde alla dessa låsas in och sedan kan man slänga bort nyckeln. Sedan har vi en annan kategori av människor. Den som tagit bra hand om sitt djur, men som plötsligt lämnar det någonstans utan att återvända. Detta inträffade för denna stackars hund i historien nedan. Hennes ylande efter sin ägare skär verkligen i hjärtat. Men tur att det slutar lyckligt tack vare en hjältinnas oersättliga insats.

Den här hunden blev lämnad på en parkeringsplats utanför en mataffär i Memphis (Tennessee), USA. Hennes ägare lämnade platsen och kom aldrig mer tillbaka.

I flera dagar kunde matbutikens kunder se hunden med det brustna hjärtat stå utanför på parkeringen och yla.

Filmkälla

”Hon verkade ändå vara i riktigt bra skick. Ägaren hade så långt tagit väl hand om sin hund”, säger Kimberley Slown, på Arrow Dog Rescue till The Dodo och fortsätter: ”Det såg verkligen ut som att någon bara tagit av halsbandet, lämnat henne där på parkeringen och åkt sin väg.”

Personalen i mataffären sa att hunden besökt parkeringsplatsen i flera dagar och att hon gråtit och ylat intill andra bilar och deras fönster för att se om det kanske var hennes ägare som kommit tillbaka.

Ägaren kom aldrig tillbaka, men hunden behövde tack och lov aldrig vara ensam särskilt länge.

Mary Murphy, en volontär på Arrow Dog Rescue, hade besökt mataffären och var på väg att åka därifrån när hon såg den ylande hunden. Hon ville verkligen hjälpa hunden, men lyckades aldrig från början komma tillräckligt nära för att kunna sätta ett koppel runt hennes huvud.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-12-18 kl. 11.18.17

Som ni ser på bilden ovan lyckades Mary till slut med att få kontakt med hunden såpass väl att hon gick med på att följa med henne. Men det skulle bli allt annat än enkelt. Mary fick verkligen kämpa.

Mary kom tillbaka i flera dagar och besökte parkeringen där hunden fortfarande var kvar varje dag. Hon tog med sig en stol någon dag och bara satt i närheten av hunden, andra en bok som hon kunde roa sig med i väntan på att hunden skulle söka kontakt och andra dagar tog hon även med sin egen hund.

Sedan, efter att hunden spenderat nio dygn på parkeringen, lyckades Mary med hjälp av en annan kvinna på parkeringen, lägga kopplet om huvudet på hunden som villigt följde med henne därifrån.

Hunden anförtrodde sig snabbt till Mary som gav henne ett nytt namn: Samantha.

980x

Vad som hände efter det? Samantha fick ett helt nytt liv.

Samantha lever än så länge tillsammans med personalen på ‘Arrow Dog Rescue‘ och kommer snart att få komma till en fosterfamilj där hon passar in och får den kärlek hon förtjänar.

Vad skönt att det slutade lyckligt för Samantha, efter att ha blivit lämnad där på parkeringen.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna