Hunden Otto förgiftades under promenad och fick intensivvård – nu vill husse varna andra

Kvällspromenaden i Henån på Orust slutade i skräck och intensivvård.
Hunden Otto blev förgiftad – och nu vill husse Christer varna andra.
– Det är fruktansvärt bekymrande att det existerar i vårt lilla samhälle, säger han till GT.

Det var en helt vanlig kväll på Orust när Christer Rognes, 59, dotter skulle ta en kvällspromenad med familjens hund Otto.

Otto, som Christer beskriver som ett matvrak, är snabb att äta saker och under promenaden i Henån fick han i sig något.

Hunden Otto fick intensivvård

När familjen vaknade nästa dag möttes de av en skräcksyn.

– Vi vaknade tidigt och då låg Otto i sängen helt panikslagen och sönderstressad. Han hade dreglat mycket och det var helt blött. Då förstod vi att det hade hänt någonting och tog kontakt med en veterinär direkt, säger Christer Rogne till GT.

Henån Orust
Henån på Orust. Bildkälla: Shutterstock

Otto åkte in till djursjukhuset Blå stjärnan där han genomgick flera tester. Till slut visade det sig att han fått i sig drogen amfetamin.

Åt amfetamin: ”Jätterädd och orolig”

Christer berättar att Otto hade fått i sig tillräckligt mycket för att kunna få en överdos. Men då han är en stor hund som väger över 50 kilo klarade han sig, något som nödvändigtvis inte hade varit fallet med en mindre hund.

hund
Bildkälla: Shutterstock. OBS! Hunden på bilden är inte Otto.

Efter det inträffade ringde husse Christer till polisen, som därefter satte in spårhundar i området. Samtidigt är Otto äntligen hemma hos familjen igen.

– Vi har fått tillbaks honom nu och även fast han är lite ängslig är han mer sitt vanliga jag nu. Han är ju en familjemedlem så när något sånt här händer blir man jätterädd och orolig, säger Christer till GT.

OBS. Bilden på hunden ovan är inte Otto.

Så fruktansvärt att en oskyldig hund utsätts för detta. Vi är så glada att allting gick bra med Otto och att han är hemma igen.

Dela gärna vidare artikeln på Facebook så fler kan uppmärksammas om att hålla koll på vad deras hundar äter under promenaderna.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required