Hunden övergavs utanför djurhemmet – med en hjärtskärande lapp från hans gamla familj

Det är svårt att förstå hur någon kan överge en fin och snäll hund, men tack och lov finns det fantastiska djurvänner som ser till att tusentals hundar världen över får ett hem och kärlek.

När en volontärarbetare vid Henry County Humane Society fick se en övergiven hund utanför djurhemmet reagerade han direkt, men vad som var annorlunda med den här hunden var att den hade en handskriven lapp med sig. 

”Hej, jag heter Buddy”, löd första raden i brevet som den fina hunden hade med sig när en volontärarbetare på djurhemmet hittade honom. Buddy var inte som de flesta hundar som djurhemmet hjälpt. Buddy kom från en familj som älskade honom, men då han blivit för stor för att ha i lägenheten såg de inget bättre alternativ än att lämna honom vid de som tar väl hand om herrelösa hundar. 

På lappen stod följande: 

”Hej, mitt namn är Buddy! Jag har fått alla mina sprutor och all medicin mot loppor idag. Jag har blivit för stor för mitt hem och behöver ett nytt hem med en stor trädgård, och jag är FANTASTISK med barn.

Det är väldigt svårt för mig att lämna ett hem där jag är älskad och uppskattad, men jag hoppas att jag kan ge glädje till min nya familj”. 

Facebook/Henry County Humane Society

När Tracy Diehl, chef på Henry County Humane Society fick se brevet blev hon berörd, och genast satte arbetet igång med att hitta en kärleksfull familj åt Buddy. 
– Han är en sådan fin hund. Han vet hur han ska sitta, stanna och skaka tass. Han har inte blivit illa behandlad. Han är vid god hälsa. Han behöver trimmas dock, eftersom hans klippning är väldigt ojämn, säger Tracy Diehl. 

Det dröjde inte länge förrän intresseanmälningarna för Buddy började att trilla in, men djurhemmet var noga med att hitta det bästa hemmet möjligt för honom. Den lyckliga familj som fick adoptera honom var ett par som hade en likadan hund som Buddy fast mindre, och idag är de bröder och bästa vänner som leker i en stor trädgård. 

Facebook/Henry County Humane Society

På Facebook har många kunnat följa berättelsen om Buddy. 

Tack och lov för att det finns djurvänner där ute som ser till att hundar som Buddy får en familj och den kärlek de förtjänar. Dela gärna om du också är djurvän.