Hunden Ozzy blev skjuten i bostadsområde – nu vill ägarna varna andra: ”Kunde gått riktigt illa”

När hunden Ozzy, som snart är tre år, kom hem till matte Annika efter några veckor i Gottsunda slickade han sig intensivt på benet.

Till en början trodde Annika att det var en fästing Ozzy slickade på. Men det skulle snart visa sig vara något mycket, mycket värre.

Annika Pettersson och hennes före detta make, har delad vårdnad om deras två hundar. Hundarna bor varannan månad hos Andreas i Gottsunda, Uppsala, och varannan månad i Enköping hos Annika.

Foto: Privat

Förra fredagen när Annika var och hämtade hem Ozzy efter en månad i Gottsunda, sa Andreas att Ozzy hade börjat slicka sig mycket på benet de senaste veckorna.

Annika, som hade bråttom hem, tänkte att det kunde vara ett fästingbett han slickade på och tänkte inte mer på det.

Hittade en knöl i benet

Väl hemma igen skulle Annika jobba natt. Hennes nuvarande man lade märke till Ozzy och hans nya beteende och tyckte att det var anmärkningsvärt.

– Han är lite så där, att han vill undersöka. Så han började titta på Ozzys ben och hittade en knöl, stor som en gammal enkrona ungefär, sedan började han klämma, berättar Annika för Newsner.

Foto: Privat

Annikas man tryckte lite på knölen och såg att det kom ut var, han klämde lite ytterligare varpå det kom ut ytterligare lite var.

– Då ser han en svart prick i såret och klämmer lite ytterligare och då kommer det ut ett skott, säger Annika.

”Gud, vad är det här?”

När Annika fick höra om skottet i Ozzys ben blev hon förskräckt.

– Vi blev ju rädda. Men gud vad är det här, tänkte vi. Jag kände bara direkt att jag var tvungen att ringa polisen och sedan till lokaltidningen för att varna andra djurägare, säger hon.

Foto: Privat

Annikas man tog med sig kulan till jobbet där han fick veta att kulan var ett luftskott från en luftpistol.

– Det känns så obehagligt, säger Annika till Newsner och tillägger:

– På något sätt är jag ändå tacksam att kulan träffade låret, jag vill såklart inte att min hund ska bli skjuten men tänk om den hade träffat i tinningen. Då hade det kunnat sluta riktigt illa.

”Mycket skottlossning i Gottsunda”

Annika polisanmälde händelsen och upplevde att polisen som tog emot samtalet verkligen tog hennes oro på allvar.

Men ännu vet Annika inte om det är fler som drabbats av liknande händelser i området.

– Polisen sa att det är mycket skottlossningar i Gottsunda, men om de syftar på bland människor eller om det hänt djur vet jag inte, säger hon.

Idag mår Ozzy bra efter omständigheterna. Såret har börjat läka och Annika upplever redan att Ozzy är en gladare och piggare hund än vad han var i fredags när han hämtades hem.

– Ozzy är verkligen min lilla bebis, så det har verkligen varit jobbigt det här Det är så mycket tankar som snurrar i huvudet, säger Annika och tillägger:

– Vem har gjort det och varför liksom? Jag vet inte ens hur långt man kan skjuta med en sådan där pistol. Gömmer man sig i en buske?

”Måste vara på sin vakt”

Nu är Annika orolig att Ozzy ska få men för livet efter händelsen men hoppas att han ska läka helt från allt.

– Orolig för hur han ska reagera i framtiden, exempelvis på nyårsafton om någon skjuter raketer, säger hon till Newsner och tillägger:

– Nu är huvudsaken att vi når ut till andra så att fler djurägare kan hålla uppsikt. Ett luftskott hörs inte så man får vara på sin vakt, säger Annika till Newsner.

Vem gör något så elakt? Allt våld mot oskyldiga, hjälplösa djur måste stoppas omedelbart. Helst igår.

Vi skickar styrkekramar till fina lilla Ozzy och hans ägare.

Dela gärna artikeln för att varna andra.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required