Hunden på gatan ber polisen följa efter – sekunder senare räddas mattes liv

Det var en kall och tyst vintermorgon i Wisconsin, USA, när polisen Jeff Gonzalez fick syn på en svart labrador vid namn John Boy.

John Boy sprang runt på kvarterets gator helt ensam, men polisen såg att det inte var en herrelös hund. Vad han däremot såg var att labradoren var orolig. När Jeff körde närmare med sin bil skällde John Boy frenetiskt – och började sedan att springa i full hastighet uppför gatan.

Polisen gick på magkänsla – och följde efter.

Det visade sig att polisen gjorde helt rätt och läste av John Boys oroliga beteende på ett korrekt sätt. Innan han ens hann tänka efter stod han framför John Boys hem. Där, på altanen, fick han syn på matte Krystal. Hon låg avsvimmad över en stol, fortfarande iklädd pyjamas. Hennes läppar var blå av kölden och först trodde Jeff att hon var död.

Men Krystal var inte död.

Jeff agerade blixtsnabbt och tog in henne till värmen samtidigt som han ringde ambulans. Det snabba agerande från först John Boy och sedan Jeff räddade livet på Krystal, som senare kunde återhämta sig på sjukhuset.

I videon nedanför kan du höra mer om vad det egentligen var som hände Krystal. Och framför allt: I klippet återförenas livräddarna Jeff och John Boy. Två riktiga hjältar!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.