Hunden Pascal dränktes i klister och lämnades att dö av barnen – här får han ett nytt liv

Det är svårt att förstå att någon kan vara elak mot en oskyldig hundvalp, men tyvärr är verkligheten inte alltid så som vi skulle vilja. Som tur är så finns det många som inte tvekar en sekund när det kommer till att hjälpa våra fyrbenta vänner, och det är tack vare sådana människor som valpen Pascal kunde räddas.

Den här historen gick rakt in i mitt hjärta.

© Facebook/HeArtOfRescue

Att någon skulle hälla superlim över en hundvalp är helt ofattbart, dessvärre var det vad den lilla hundvalpen Pascal råkade ut för när några barn fick en konstig idé. När han hittades var stora delar av hans lilla kropp indränkt i lim som höll på att stelna.

© Facebook/HeArtOfRescue

Limmet stelnade så hårt att den lilla valpens blodflöde riskerade att stoppas, vilket skulle innebära en snabb död. 

Som tur var fick en grupp djurvänner se det hela, och kunde rädda lilla Pascal i sista sekund. Då kunde han inte röra någonting annat på hela kroppen än sin tunga. 

Det tog timmar att få bort allt lim, som bestod av flera lager och blivit som en andra hud på Pascals kropp. Men till slut kunde de se honom röra sig igen.

Det som hände Pascal är fruktansvärt och jag är så lättad över att det slutade bra för honom. Allt tack vare att några djurvänner ryckte in. 

Den här historien uppdagades i januari i år och nu, några månader senare, har Pascal fått ett nytt hem! 

Det skriver bland andra Daily Mail – för i mars la sjukhemmet där Pascal bott ut den här bilden på sin Facebook-sida: 

© He’Art of Rescue/Facebook

Där ses Pascal springades på en strand i Spanien – med sin nya, kärleksfulla familj! 

”Härliga tider efter allt Pascal gått igenom! Pascal spenderar helgen med sin familj vid stranden i Spanien. En fantastisk vy!”, skriver organisationen. 

Så skönt för Pascal att allting gick bra till slut! Dela om du också tycker som jag. 🙂