Hunden Phoebe räddas bara timmar innan hon skulle avlivas.

Varje år avlivas över en miljon hundar – trots att de är friska. I USA är djurhemmen överfulla med hundar som ingen vill ha och till slut måste de avlivas för att göra plats för nya.

Men det finns solskenshistorier också.

Phoebe hade bara timmar kvar att leva på hundhemmet där hon bodde. Hon skulle avlivas eftersom ingen ville ha henne. Men precis innan det var för sent bestämde sig organisationen Big Fluffy Dog Rescue för att rädda henne.

Men det skulle krävas en hel del arbete. Phoebe var så trött och ledsen att två personer fick hjälpas åt att bära henne till bilen. Hon hade ingen livsgnista kvar och den toviga pälsen låg som en tjock matta över hennes kropp.

Bild: Facebook

De hämtade upp henne, rakade av 13 kg päls från hennes kropp och gav henne ett ordentligt bad. Sen väntade månader av terapi för att få henne lugn och trygg igen.

Bild: Facebook

Det tog tid! Men Phoebe blev glad igen. Nu väntar hon bara på att få ett riktigt hem, men Big Fluffy Dog Rescue kommer inte att avliva henne även om det tar tid.

Organisationen la nyligen ut en film om Phoebe på sin facebooksida. Tillsammans med filmen har de även publicerat en text om hur svårt och frusterande det är att försöka rädda alla dessa utsatta hundar. För hur mycket man än vill så går det inte att rädda alla.

Så här skriver de:

Räddning. Vad betyder det för dig? Räddning är mer än att bara ta hand om hundar och hitta hem åt dem.

Det är att leka Gud genom att välja hur många man kan rädda, det är att förvandla en rädd, vanvårdad hund till en glad och hälsosam hund. Det är att hitta sponsorer som kan hjälpa dig att betala för vård när det visar sig att den ”friska” hunden du precis tog hand om har en sjukdom som de inte kunde tala om för dig. Det är att se resultatet av människors aggressionsproblem, hur vanvård kan se ut efter lång tid och hur hundar med brustna själar går in i dina kärleksfulla armar för första gången.

Här nedan kan du se hur de räddade Phoebe.

Jag blir så berörd av människor som räddar hundar. Tack för att ni finns och orkar kämpa fast ni får se så mycket jobbiga saker. De flesta av dessa männiksor jobbar ideellt utan att tjäna några egna pengar, och de borde hyllas tusen gånger om för detta.

Tack.

Djurbiblen står på djurens sida. Gilla om du också gör det.