Hunden räddas efter år i misär – se nu förvandlingen när de rakar bort pälsen

När den ryska mannen Gore Zhdanov dog vid 79 års ålder blev hans hund plötsligt utan ägare. Han fick bo kvar i sin husses lägenhet medan släktingarna bråkade om arvet. En bråk som tog väldigt lång tid.

Under ett år hölls hunden instängd i lägenheten utan något sällskap. Släktingarna lämnade mat och vatten till honom regelbundet, men i övrigt var det ingen som tog hand om honom.

Tills en dag då släktingarna äntligen kom överens och bestämde sig för att sälja lägenheten och göra sig av med hunden. De ringde efter ett djurhem som kom dit för att hämta honom – och personalen trodde inte sina ögon när de kom in i lägenheten.

Hunden hade förmodligen haft ett bra liv tillsammans med sin första ägare. Men den dagen då husse gick bort så förändrades allt. Släktingar ärvde alla ägarens saker, inklusive hans hund. Men de hade absolut inte något intresse av att ta hand om ett djur. 

Släktningarna kom inte överens om arvet, och bestämde att alla ägodelar skulle vara kvar i lägenheten tills de bestämt hur de skulle göra. De låste även in hunden, vars uppgift nu skulle vara att vakta lägenheten och sakerna där inne.

Bild: Youtube

De gav honom mat och vatten, och han hade tillgång till balkongen för att göra sina behov. I övrigt fick han inte någon tillsyn över huvud taget. Hunden, som är av rasen old english sheepdog, har en päls som kräver mycket omvårdnad. Nu fortsatte den bara växa och blev tovigare och tovigare för varje dag.

I ett år var hunden instängd i lägenheten. När släktingarna äntligen kom överens och skulle sälja alla saker så bad de ett djurhem hämta hunden. De trodde inte sina ögon när de kom in i lägenheten.

Bild: Youtube

Hundens päls var så smutsig så att den hade bildat ett hårt skal runt hans kropp. Han var täkt av avföring och kunde knappt gå med den tunga pälsen över sig.

Släktingarna var så ointresserade av honom så att de inte ens bemödat sig att ta reda på hans namn. Personalen på djurhemmet döpte honom till Cocos. Sedan påbörjade de arbetet med att raka av hans päls för att se vem som gömde sig där under.

Bild: Youtube

Sex personer arbetade i tre timmar för att få bort pälsen. De fyllde fyra 100-literspåsar med päls när de var klara. Och under all päls, smuts och avföring fanns det en riktigt söt liten vovve! 

Cocos tänder rengjordes och han fick ett ordentligt bad. Sedan fick Cocos flytta hem till Elena Rivvo, som är expert på hans ras, och kommer kunna ta hand om pälsen.

Hon har satt honom på en speciell näringsrik diet för att hjälpa honom få tillbaka styrkan igen.

Bild: Youtube

I filmen här nedan kan du se fler bilder på Cocos fantastiska förvandling.

Jag är så glad att Cocos blev räddad till slut och fick komma till ett bra hem. Jag hoppas att han kan glömma det där hemska året och bara vara glad från och med nu. Lycka till i framtiden Cocos!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.