Hunden räddas och blir så lycklig att han inte kan sluta vifta på svansen

Hunden hittades när han vandrade runt på gatorna helt ensam och i uselt skick. Men stadens djurskyddsförening räddade hunden, som fått namnet XO därför att han alltid vill pussas och kramas med de han möter. Hans historia innehåller en del starka bilder är lika hjärtskärande som fin – läs den här nedan.

Det var i den amerikanska staden Brockton i Massachusetts som XO hittades av stadens djurskyddsförening. När de hittade ettåringen tog de honom genast till sitt djurhärbärge där det konstaterades att han led av hårsäckskvalster som förstört mycket av hans päls. Han vägde heller inte mer än 7,5 kilo.

Sin tuffa situation till trots vägrade XO att tappa modet. Han älskade uppmärksamhet från alla på härbärget och led av något som kallas ”lyckosvans”, vilket innebär att han var så glad över att ha räddats att inte kunde sluta vifta på svansen förrän den blödde.

– Trots att han varit med om så mycket på så kort tid, tappar han inte modet, säger Alyssa Ellman till The Dodo på Second Chance Rescue, där XO bodde i väntan på att någon ska adoptera honom.

– Han är väldigt utåtriktat och följa efter folk och vifta på svansen, fortsätter Ellman.

Alyssa Ellman föll för XO så fort hon såg honom på härbärget.

– Att se hans lilla kropp i så dåligt skick krossade mitt hjärta. När jag såg honom i ögonen kunde jag inte hålla tillbaka tårarna, säger Alyssa till The Dodo.

Det tog inte lång tid innan en familj adopterade XO, där han nu har det bra och har lyckats gå upp cirka fem kilo men har ännu en bit kvar innan han är helt återställd. Som tur är bor han nu i hos en kärleksfull matte som tar väl hand om XO.

– Han får vara inne på hennes kontor, han får bada och han får vara utomhus. Han är i himmelriket och jag är så glad över att ha fått ta del i att rädda honom, säger Alyssa Ellman.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.