Hunden Rex räddade mormor i familjen från en enorm julaftonstragedi.

Familjen Hawman fick hela sitt hem fullständigt nedbränt. Men om det inte vore för hunden Rex hade det slutat mycket värre än så. Han räddade mormor i familjen med sin makalösa hjälteinsats.

En familj från Kanada hade alltid sagt att deras hund, Rex, var någonting speciellt. Och på julaftonskvällen, visade han alla exakt hur speciell han faktiskt är.

Skärmavbild 2016-01-05 kl. 17.37.03

Familjen Hawman beslutade sig för att ha julmiddagen hemma hos en annan släktmedlems hus men fick lov att lämna mormor i familjen hemma hos dem då hon var sjuk. Noreen, som mormor heter, somnade på soffan för att bara försöka bli av med sin eländiga förkylning.

Och det var då det började brinna.

Skärmavbild 2016-01-05 kl. 17.37.19

Noreen sov såpass tungt att inte branden väckte henne. Och hon hade förmodligen aldrig vaknat igen om det inte var för hunden Rex. Den nioåriga hunden började omedelbart att dra Noreen av soffan och bort mot husets ytterdörr. Han försökte väcka henne så gott han kunde – och lyckades!

Noreen vaknade i tillräckligt god tid för att inte bara rädda sig själv, utan även en del andra husdjur i huset. Tyvärr överlevde dock inte en av familjens katter, deras hamster och två kaniner.

Skärmavbild 2016-01-05 kl. 17.37.27

Men om inte Rex hade varit hemma och allert, hade än fler liv än så mist sina liv. Familjens hem blev fullständigt nedbränt och nu har hela samhället gått ihop för att hjälpas åt att hitta ett nytt boende till familjen.

De förlorade sitt hem och några av deras husdjur. Men familjen Hawman är ändå oerhört tacksam för att Rex var där, annars hade de förlorat mycket mer än så.

Skärmavbild 2016-01-05 kl. 17.37.35

”Det här kunde ha gått mycket, mycket värre”, säger mamman i familjen Santana Hawman, till CTV News.

I klippet nedan kan du se ett nyhetsinslag om den hemska händelsen med Rex som räddade familjen.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna