Hunden Rex skrämde bort tjuvarna på promenaden – nu hyllas han för sin hjälteinsats

Hunde Rex fick tillsammans med sin husse Peter syn på några tjuvar som lastade in stöldgods i en lastbil på morgonpromenaden. 

Då stod boxern för en riktig hjälteinsats när han skrämde i väg dem och stoppade stölden. 

– Rex är jättesnäll men det vet ju inte buset. Nu hoppas vi på att vi skrämt iväg dem för gott. De vågade inte ta fighten men hade de gjort det är jag säker på att Rex hade skyddat mig, säger Peter till Aftonbladet.

Det var under Peter och boxern Rex vanliga morgonpromenad utanför Landskrona som de fick syn på någonting konstigt. En skåpbil hade parketat något märkligt i en korsning – och Peter såg två män som lastade in vad som såg ut att vara stöldgods.

Han tog snabbt upp telefonen för att ringa till polisen samt fotografera nummerplåten, men innan han hann med allt hade tjuvarna fått syn på honom. 

Men tur var det då att han hade sin modiga hund Rex med sig.

Bildkälla: Facebook

Rex insåg direkt vad som försegick och gjorde sig så stor och stark han kunde. Boxern skrämde upp tjuvarna som flydde från platsen, medan stöldgodset stod kvar på marken framför dem.

Polisen tillsammans med sina spårhundar var snabbt på plats för att leta efter en av tjuvarna som flydde från platsen till fots, men trots spårandet i skogen hittade de inte den jagade tjuven. 

Bildkälla: Facebook

Polisen misstänker att skåpbilen varit med i ett inbrott som nyligen skett och tjuvarna är fortfarande på fri fot. Trots det fick Rex hyllningar från polisen över sin modiga insats för att stoppa tjuvarna, och via Rex egen Facebook-sida delade Peter och hunden med sig av händelsen.

– Jag är övertygad om att det till stor del var Rex förtjänst att de blev skrämda. Tjuvarna kanske inte kunde gripas men nu vet de i alla fall att Rex patrullerar på den här vägen, säger Peter till Helsingborgs Dagblad.
 

Rex är en riktig hjältehund! Dela gärna vidare artikeln för att hylla hans modiga insats för att stoppa tjuvarna.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.