Hunden rusar ut i vattnen och skäller i panik. När husse inser varför brister mitt hjärta.

Det var en perfekt dag för att gå ut och fiska tyckte husse Rich och hans hund Leia när de begav sig ut på stranden Criccieth Beach i Wales. Men medan husse hade fullt upp med att fotografera den vackra miljön fick plötsligt Leina nos på någonting. Hon rusade snabbt ifrån Rich sida och sprang sedan ner till vattenkanten och började skälla högljutt för att fånga husses uppmärksamhet. Det var tydligt att hon behövde hans hjälp omedelbart. Rich förstod inledningsvis inte vad som stod på utan trodde möjligen att Leia fångat en fisk eller liknande. Han gick i alla fall ner till Leia för att se vad som stod på. Snabbt såg han att Leia stod över någon form av djur. Först tyckte Rich att det såg ut som en liten haj men när han tittade närmre insåg han vad det faktiskt var och det tog honom verkligen på sängen.

Det visade sig nämligen att en liten delfinunge hade spolats upp på strandkanten och nu låg hjälplös och oförmögen att ta sig därifrån. Det var uppenbart att delfinen behövde omedelbar hjälp. Så Rich lyfte ut den lilla delfinen i vattnet och tillsammans med Leia stannade de kvar i en timme för att se till att den inte förvillade sig upp på stranden igen.

Här under kan du se hela den fina händelsen fångad på film:

Vilken tur att Leia var så uppmärksam och fick syn på den lilla delfinen. Utan hennes vaksamma ögon hade den troligen inte klarat sig. Klicka gärna på DELA här under för att hjälpa till att hylla henne!