Hunden rusar ut på fältet och tvärnitar – då tittar husse närmare och stelnar av hans upptäckt

Opie är en helt vanlig hundvalp. Han är energisk, älskar att leka och är så himla älskvärd. Det finns nästan ingenting som kan få honom att bli ännu finare.

Förrän en kväll då denna sötnos visade att han också är en hjälte!

Det var som så att en dag såg ägaren hur Opie sprang omkring vid bostadsområdet där de levde. Det var en perfekt miljö för en lekfull hund i sina bästa år.

Men plötsligt sprang Opie in vid ett intilliggande fält, där det fanns massor av härlig plats att utforska.

Det han skulle upptäcka därinne fick alla hans beskyddarinstinkter kickade igång, rapporterade ABC News den där sommaren för tre år sen.

Där – under en trädstock och täckt av massor av maskar – såg han en liten kattunge. Den gnydde och han insåg direkt att den behövde hjälp. Stackars liten! Opie måste ha undrat hur länge han hade legat där… Han vägrade lämna! I stället försökte han få sin ägares uppmärksamhet.

Till slut kom husse, James Roode, och hittade de båda – och så snart de fått upp den lilla kattungen ur eländet gick de raka vägen upp till lägenheten igen för att ge katten ett varmt och skönt bad. Matte började kalla kattungen för Roscoe och sen den dagen är det hans namn.

Hon körde sen Roscoe till veterinären, och man kunde direkt se tecken på hur han började må betydligt bättre.

Veterinären kunde konstatera att Roscoe bara var två dagar gammal! Ändå hade han redan visat prov på att han var en riktig kämpe! När han var tio dagar öppnade han ögonen för världen för allra första gången. Det var så klart ett oerhört speciellt ögonblick! Han fick till en början äta ersättningsmjölk och verkade tycka om sitt nya hem. Han fick så klart nämligen stanna hos Opie och hans underbara matte. Han älskade att kela med matte och att bli matad – och somnade direkt när han fick lägga sig i sin lilla, bekväma korg.

Titta vilka fina vänner!

– De har helt enkelt ett slags band som jag tror är ungefär som mellan syskon, säger matte Lia Spilka till ABC News.

Opie och Roscoe leker en hel del med varandra, och man kan nog säga att Opie inte bara är människans bästa vän, utan också Roscoes.

Djur är så omtänksamma, och Opie är verkligen en hjälte! Dela gärna vidare för att hylla hans underbara beskyddarinstinkter!