Hunden Sally slogs blodig av golfare – förlorade tre tänder

Bildtext: Hunden och personen på bilden ovan har inget med fallet att göra. Foto: Imgur

Sally är en glad australian shepard som inte tackar nej till att leka. 

När hon därför fick syn på en massa golfbollar på Norrmjöle Golfklubb i Umeå skuttade hon plötsligt ut ur bilen.

Men leken skulle få ett blodigt slut. 

 

Hennes hundvakt Erik Fällman hade precis spelat klart sin runda när Sally såg sin chans att få leka lite själv också. Han sprang efter – men hann inte i tid. 

Sally satte sig framför en golfboll. Då tog en äldre man sats med klubban och slog henne rakt i huvudet med både boll och klubba. Avståndet var inte mer än 30 centimeter, uppger SVT Nyheter Västerbotten

Hundens husse Ulf Bergström var bortrest och därför fick Erik uppdraget att vara ställföreträdande husse. Han chockades av upplevelsen på golfbanan. 

– Det enda jag kunde tänka var ”vad i helvete gör karln”, säger Erik Fällman till SVT. 

Eftersom Erik misstänkte att Sally behövde uppsöka veterinär frågade han mannen om kontaktuppgifter. Det vägrade han uppge då.

Nu har golfspelaren stängts av i väntan på utredning. Samtidigt har golfspelaren gett sig till känna, bett om ursäkt och sagt att han ska stå för alla veterinärkostnader. 

– Han var ångerfull kan man säga, men händelsen har fortfarande inträffat och det här är något som jag inte accepterar, varken som golfare eller hundägare, säger Bergström till SVT. 

Först verkade det som om Sally var hyfsat oskadd. Men veterinären upptäckte flera skador – och Sally, som började blöda kraftigt från munnen när de tittade närmare på tandflisorna, tvingades till en två, tre timmar lång operation. 

– Det var två tänder i överkäken som splittrats och en tand i underkäken som klyvts i tu. Veterinären tror att bollen träffat kinden men att själva klubban träffat tänderna, säger Ulf till Aftonbladet.

Nu har Sally tappat tre tänder. 

– Hon har återhämtat sig. Hon äter lite annorlunda jämfört med tidigare men hon är på gott humör. Jag hoppas att hon inte får andra följdskador. 

Stackars Sally! Hoppas golfspelaren är djupt ångerfull, för detta är så klart inte acceptabelt.

Dela för att skicka dina varmaste krya på dig-hälsningar till Sally!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.

 
 

Läs mer om...