Hunden Sam räddade familjen från branden. Nu hyllas han som en hjälte.

Skolan brann för fullt och alldeles intill bor Ingvar och hustrun Wivianne. Men när värmen trycktes in mot huset och fönsterrutor spräcktes gick inget brandlarm. Räddningen blev 3-åriga vallhunden Sam. – Utan honom hade vi kanske inte levt i dag, säger Ingvar till Kvällsposten.

Det var under natten till lördagen som den gamla skolan i Kånna utanför Ljungby började brinna. Alldeles intill skolan som brann ner till grunden finns Ingvar och Wivianne Linderos hus. Elden hade börjat närma sig huset. Värmen spräckte flera fönsterrutor – men brandvarnarna reagerade inte. Familjens räddning blev i stället hunden Sam som började skälla och väckte familjen.
– Jag märkte hur Sam skällde och hörde också hur dottern försökte tysta honom. Men han gav sig inte utan fortsatte låta och när både dottern och jag till sist rusade upp förstod vi varför, säger Ingvar till Kvällsposten.

Familjen hann ta sig ut och ta med sig det viktigaste. De larmade brandkåren och de kunde efter en liten stund mota bort elden från familjens hus. Ingvar och Wivianne tackar sin dotters hund Sam – som var på besök – för att han räddade dem.
– Han är vår hjälte i dag, säger Ingvar.

Den gamla skolan i Kånna utanför Ljungby hade inte använts sedan 2011 och var tänkt att nu bli ett asylboende. Polisen vet ännu inte vad som antände byggnaden, men misstänker att någon medvetet har tänt eld på huset. Det rapporterar Kvällsposten.

Bildkälla: Facebook/Twitter.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna