Hunden satt fastkedjad i 10 år. Tills en man bestämde sig för att förändra hans liv.

Hunden Rusty satt fastkedjad och skällde på förbipasserande. En dag bestämde sig Jared för att stanna och hälsa på hunden. Ett beslut som senare skulle visa sig förändra Rustys liv totalt.

Rusty verkade inte vara en snäll och lekfull hund första gången som Jared Piper träffade honom. Han var fastkedjad på en gård i Phoenix, Arizona, där han skällde på förbipasserande. Men en dag bestämde sig Jared för att stanna och hälsa.

Skärmavbild 2015-11-27 kl. 15.23.00

Det skulle visa sig att Rusty bara var ensam och verkligen ville ha lite mänsklig närhet och uppmärksamhet.

Jared började stanna vid Rustys hundgård varje dag och Rusty blev bara vänligare och vänligare för varje dag de träffades. Han började vifta på svansen när Jared kom förbi och och la sitt huvud intill stängslet och Jareds hand.

Skärmavbild 2015-11-27 kl. 15.22.49

Men Rusty var inte i något vidare skick. Jared hade aldrig sett honom utan kedjor, han hade flugor över hela sin kropp och en tumör på magen. Jared visste tidigt att han fick lov att få Rusty till en bättre plats där han kunde bli frisk.

En dag när Jared stannade vid Rustys hundgård, kom ägaren ut ur huset intill. Hon berättade nonchalant för Jared att Rusty varit fastkedjad i 10-15 år och att det var allt hon visste…

Jared sade till kvinnan att han vägrade lämna utan Rusty. Till en början vägrade kvinnan ge med sig och sa att Rusty bara skulle bita eller attackera honom. Men Jared stod på sig och insisterade.

Skärmavbild 2015-11-27 kl. 15.23.12

Till slut gav kvinnan kedjan till Jared och han lämnade gården tillsammans med Rusty. Rusty bet aldrig, han var inte ens rädd. Han bara gick och nosade på allting och viftade på svansen ihop med sin nya kompis.

 

Hos veterinären fick de lov att klippa av bandet runt Rustys nacke, då det hade suttit på så länge att det inte längre gick att öppna på normalt vis då låset rostat sönder.

Trots att Rusty nu hela tiden luktade och såg nya saker överallt som han inte känt eller sett tidigare, var han varken rädd eller på något vis aggressiv. Han tog in allting som om han visade att han var redo för ett helt nytt liv.

Skärmavbild 2015-11-27 kl. 15.23.48

Efter det fick Rusty avnjuta sitt första bad. Det första på troligtvis många, många år. Det tog lång tid att skrubba honom ren från allt smuts och den motorolja han hade i pälsen. Men allting gick bra och han såg ut att njuta.

Skärmavbild 2015-11-27 kl. 15.58.48

Jared kunde inte adoptera Rusty på egen hand, men han lät honom bo hemma hos honom tills de hittade en bra familj åt Rusty som passade. Under tiden gav Jared honom all medicinsk hjälp han behövde för att bli en glad och frisk hund igen.

Och sen, otroligt nog, hittade Jared den perfekt familjen till Rusty. Ett stort hus med en enorm gård att springa och leka på. En familj med snälla och djurälskande människor som redan hade flera hundar hos sig. Det var helt enkelt ett paradis för Rusty.

Skärmavbild 2015-11-27 kl. 16.04.52

Rusty hade förmodligen ingen aning om vad han hade missat de senaste 10-15 åren under den tid som han suttit fastkedjad hos den hjärtlösa kvinnan i smuts och motorolja. Men efter att han fick känna på det lyckligare och bättre livet, såg Rusty ut att vara en helt ny hund.

Nu har han fått vad varje hund förtjänar: Ett lyckligt hem. Och detta tack vare någon som bestämde sig att stanna och hälsa (vad som såg ut att vara) en ovänlig och skällande hund som var fastkedjad på en gård.

 

Ingen hund ska behöva spendera hela livet i kedjor utomhus dygnet runt. Hunden är vår bästa vän och är ett av de mest kärleksfulla djuren vi har. Den behöver kärlek.

Här nedan kan ni se hela den – till sist – värmande historien om Jared och Rusty. Och tack igen, Jared, för att du gjorde det här.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna