Hunden satt fastkedjad i 10 år. Då ställer en granne ägaren mot väggen. Nu är hundens liv förändrat för alltid.

För tre år sedan upptäckte Jared för första gången att en hund satt fastkedjad utanför ett hus i Phoenix, Arizona. Det var väldigt varmt ute och hunden såg inte ut att må bra, dessutom verkade den vara aggressiv. Tiden gick och Jarad noterade att samma hund satt fastkedjad utanför huset, dag som natt. En dag bestämde han sig för att hälsa på den. Jag är så glad att han gjorde det.

Hunden verkade till en början aggressiv och Jared vågade inte sticka in fingrarna innanför staketet för att klappa den. Men efter en stund verkade hunden lugnare och Jared lät honom nosa på hans fingrar och klappade honom försiktigt bakom örat.

Bildkälla

01

Nästa dag besökte Jared hunden igen och hade med sig godis. De två började bli vänner och Jaded förstod att hunden inte alls var aggressiv, utan väldigt snäll och i stort behov av kärlek och omvårdnad. Hunden hade öppna sår i ansiktet och mängder med loppor i pälsen.

Bildkälla

02

Jared fortsatte att besöka hunden och en dag kom ägaren ut på gården. Jared berättade för henne att det är djurplågeri att ha en hund fastkedjad dygnet runt och att hunden behövde vård. Hon skrattade bara till svar och sa att hunden varit fast på gården de senaste 10-15 åren.

Jared sa att han vägrade gå därifrån utan att ta med sig hunden, och ägaren gick tillslut med på att ge bort den till honom.

Bildkälla

03

Hon sa att hunden förmodligen skulle bita Jared om han kom nära, men Jared visste att hunden inte skulle skada honom.

Han använde kedjan som ett tillfälligt koppel och tog med hunden på sin livs första promenad. Under promenaden bestämde sig Jared för att döpa hunden till Rusty Diamond.

Bildkälla

04

Jarad hade ingen aning om vad han skulle göra med Rusty, han själv hade inte möjlighet att ta hem honom. Men han var fast beslutsam om att ge hunden ett bra liv och började med att ta honom till en veterinär.

När de var framme hos veterinären ville Jared få bort halsbandet så fort som möjligt. Men det var inte det lättaste, eftersom det suttit på i så många år. De fick tillslut klippa av det.

Bildkälla

05

Sedan fick Rusty ett välbehövligt bad. Han hade förmodligen inte badat på många år, kanske aldrig.

Bildkälla

06

Jared kunde inte ta hand om Rusty, men skapade ett tillfälligt hem åt honom på en gård. Inga kedjor den här gången, Rusty fick ströva fritt i en inhägnad.

Som tur var dröjde det inte länge innan Jared hittade en kärleksfull familj som ville ta hand om Rusty för gott. De hade dessutom redan två hundar och Rusty blev genast bästa vänner med dem.

Bildkälla

07

Här nedan kan du se en film om Rusty och hur hans räddning gick till. Jag fick tårar i ögonen när jag såg det här. Inga hundar ska sitta fastkedjade hela livet! Stort tack till Jared som räddade Rusty Diamond!

Rusty Diamond from Jared Piper on Vimeo.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna