Hunden sitter ensam utanför affären – då tittar folk närmare på lappen runt halsen och läser 9 ord

Då och då kan man läsa om oansvariga djurägare som beter sig som svin mot sina djur på offentliga platser. Jag har aldrig sett någon med egna ögon, men läst andra nyheter om hundar som blivit dumpade av sina ägare som bara lämnat en lapp efter sig.

Jag begriper inte hur folk som bara lämnar ifrån sig sina djur på det sättet är funtade?

Det var exakt det jag trodde att den här historien först handlade om – men det visade sig att jag tack och lov hade fel! Den här söta golden retrievern hade också endast en lapp med sig – men det stod inte att han behövde en ny ägare…

Det är i ett tv-inslag som hundens ägare avslöjas. Till en början ser man hur vanliga shoppingsugna människor går in och ut ur affären i sydvästra Pennsylvania, USA. Kanske trodde några att detta var ännu en övergiven hund som satt vid vägkanten med en liten lapp runt halsen. Men de som eventuellt trodde så – trodde fel.

Youtube

När de tog en närmare titt blev allting glasklart: Detta är en älskad och väldigt bra omhändertagen liten fyrbent rackare.

Youtube

”Husse sa åt mig att vänta här. Jag väntar”.

En man vid namn Steve Moore adopterade den 3-årige golden retrievern Jackson från ett hundhem för några år sedan. Den första månaden övade de på olika saker, bland annat så att han skulle lära sig olika distraherande element runtomkring. De åkte ofta till tungt trafikerade områden så att den söta hunden skulle öva upp sin impulskontroll.

Youtube

Tills dess att husse kommer tillbaka så sitter han lydigt utanför affären och väntar medan folk klappar honom.

Youtube

– Alla vill ta med honom hem. Jag blir bara så förvånad, för fyra veckor sedan ville ingen ha honom, säger Steve i tv-inslaget.

Här kan man se när de övar och när Jackson sitter lydigt utanför affären: 

Dela gärna vidare om du håller med om att hundar i alla åldrar kan lära sig nya saker!