Hunden skällde och ville visa något i skogen. Det de hittade… Vilken otrolig tur att de kom i tid!

Hunden Hero räddade sin familj i sista stund, bara timmar senare skulle valparna frysa ihjäl. Det här är en historia om en riktigt hjälte.

Hero blev övergiven av sin ägare och fick flytta in på hundhemmet Dallas DogRRR i Texas. Men han slet sig och rymde under en promenad. Personalen på Dallas DogRRR såg honom senare tillsammans med en tik i området, och misstänkte att det var till henne han hade rymt. De lyckades inte fånga in honom igen.

Bildkälla

hero

I torsdags förra veckan kom han tillslut tillbaka till hundhemmet och betedde sig mycket annorlunda. Han är vanligtvis en lugn och snäll hund, men nu skällde okontrollerat och verkade mycket orolig. Det var tydligt att han ville ha skötarnas uppmärksamhet. Marina Tarashevsce och John Miller misstänkte att han ville visa dem något, för varje gång de närmade sig honom sprang han iväg en bit och fortsatte skälla. De bestämde sig för att följa efter honom ut i skogen.

Tillslut stannade Hero vid ett nedfallet träd. Och då förstod Marina och John varför Hero ville att de skulle följa efter honom.

Bildkälla

hund2

Under trädet låg tiken och tio nyfödda, och mycket nedkylda, valpar.

Bildkälla

valp4

Bildkälla

valp5

Mamman, som nu fått namnet Mona, var samma tik som tidigare setts tillsammans med Hero när han var på rymmen, och det är mycket möjligt att Hero är pappa till valparna.

Bildkälla

mamma

Alla elva hundarna togs genast om hand och bor nu i ett fosterhem, även Hero har fått flytta in till dem. Valparna har repat sig bra och kommer överleva, i synnerhet nu när de har Hero som vakar över dem.

Bildkälla

heroveterinar

Hero är en riktig hjälte som verkligen gjort sig förtjänt av sitt namn! Nu hoppas jag att alla valparna växer upp och får nya kärleksfulla hem.

Bildkälla

heromedfamilj

Här nedan kan du se ett tv-inslag om Hero och Mona.

Publicerad av Newsner Djur, gilla oss gärna: