Hunden släpptes ut för att kissa. 90 min senare går hon i mål på en 7:e plats i halvmaran.

2-åriga hunden Ludivine var kissnödig, så matte släppte ut henne i trädgården utanför huset i Elkmont, Alabama. 90 minuter senare hade hunden slutfört ett halvt maraton på egen hand och gått i mål på en sjundeplats.

Ludivine lyckades rymma från trädgården och försvinna, utan att matte märkte något.

”Allt jag gjorde var att öppna dörren och sen sprang hon loppet på egen hand”, berättar matte April Hamlin för tidningen Runner’s World.

Strax efter att hon släppt ut hunden fick hon bilder skickade till sin telefon från vänner som jobbade med loppet Trackless Train Trek Half Marathon som volontärer. De kände igen Ludivine och undrade vad hon gjorde där.

Bildkälla

01

”Min första reaktion var att jag skämdes och blev orolig att hon kommit i vägen för de tävlande”, berättar April.

Bildkälla

05

”Hon är tillbakadragen och vänlig, så jag förstår inte hur hon kunde springa hela loppet. Hon är faktiskt riktigt lat i vanliga fall.”

Bildkälla

CZn1y0tWIAAdOtL

Ludivine gick i mål på en sjundeplats, men kunde förmodligen ha vunnit om hon fokuserat lite bättre. Tim Horvath, löparen som gick i mål strax före Ludivine, berättar att hunden stannade till flera gånger under loppet, bland annat för att nosa på en död kanin i diket.

Bildkälla

02

Väl på plats vid målområdet kunde Ludivine fångas in och få en välförtjänt medalj. Men på det slutgiltiga resultatet på Run Signups hemsida verkar hennes namn ha fallit bort.

Bildkälla

03

Sajten Mashable.com har korrigerat detta. Självklart ska även Ludivine finnas med!

Bildkälla

04

Vi på Newsner kan inte annat än gratulera Ludivine till hennes fina placering i loppet. Nästa gång kanske matte får följa med ut och springa också 🙂

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna