Hunden som valdes bort 18 000 gånger får roll i hollywoodfilm – och ett nytt hem

Det finns alldeles för många hundar utan hem i världen. Freya var en av dem, och hennes sorgliga öde berörde tusentals människor. Hon hade levt på hundhem i sex år och blev dubbad till ”den ensammaste hunden i UK”.

Man hade räknat ut att hon hade blivit bortvald 18 000 gånger under sitt liv. Trots att hon var både snäll och kärleksfull mot människor så valde alla som besökte hundhemmet att adoptera någon annan hund istället.

En anledning till att Freya alltid blev bortvald kan vara hennes epilepsi. Sjukdomen sågs som något besvärligt, och människorna som besökte hundhemmet ville hellre ha en frisk hund.

Men inget av det här förstod ju Freya, som bara såg hur människa efter männsika vände henne ryggen. Hon höll på att ge upp hoppet helt. 

Men det var då det fantastiska hände! Tidningen Mirror publicerade ett filmklipp om Freya, som uppmärksammades av tusentals personer. En av dem som såg klippet var filmregissören Michael Bay. 

Han bestämde sig för att ge Freya en roll i storfilmen Transformers: The Last Knight. Han hoppades att Freya skulle få så mycket uppmärksamhet så att någon adopterade henne – och om det inte blev så skulle han adoptera henne själv.

Så Freya fick flyga till Hollywood.

 

Han twittrade om nyheten och det dröjde inte länge innan Freya var en riktig kändis. Hon har till och med fått en egen facebooksida där man kan följa hennes vardag.

Och i början på juli i år hände det äntligen! Freya fick ett eget hem. 

Jag blir så glad när jag ser Freya med sin nya familj! Hon har fått en matte och en husse, två nya hundkompisar och är dessutom en hollywoodstjärna.

Lycka till i ditt nya hem Freya!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.