Hunden som var livrädd för män träffade precis den rätta

En blick kan säga mer än tusen ord, och hunden Henleys blick på bilderna från hans räddning skär rakt in i hjärtat. Henley var rädd. Så himla rädd.

Det var en sak som skrämde honom mer än något annat: Män.

Nu var det just en man som köra Henley till hans nya lyckliga liv, långt borta från den misär han kom ifrån. Men Henley vågade knappt titta på sin räddare.

Ingen vet riktigt hur 4-åriga Henleys liv började. Men när han kom till hundhemmet i North Carolina blev det tydligt att han inte tyckte om män. Någon man måste ha gjort honom mycket illa.

Facebook

Faktum var att Henley var så illa där an så att man bestämde sig för att avliva honom på hundhemmet. Han hade djupa märken i halsen efter ett rep som hade växt in i huden på honom. Han hade förmodligen bitit sig loss från repet som han suttit fast i. Dessutom var han sjukligt mager och pälsen var full med parasiter.

Men Henley hade tur. Bara dagar innan han skulle avlivas grep personalen på Rescue Dogs Rock NYC in och ordnade så att han kunde flyttas till ett fosterhem i New York.

Facebook

Resan till New York gick med flyg. Paul Steklenski från Flying Fur Animal Rescue erbjöd sig att köra honom i sitt flygplan, specialanpassat för att frakta hundar. Enda problemet var att Paul var en man, och Henley stelnade av skräck så fort han såg män.

Facebook

”Det var den svåraste transport jag gjort. Att ha en hund så misshandlad och rädd så att du inte kan trösta honom innan flygningen – det är den västa känslan som finns” berättade Paul Steklenski för The Dodo.

Det fick lösa transporten genom att en kvinna bar in Henleys bur i planet innan flygningen.

När de landat höll sig Paul en bit ifrån medan Henley lastades ur och lämnade flygplatsen. Men på avstånd kunde han se hur hunden vände sig om och tittade på honom. Nästan som om han ville säga tack.

Paul kunde inte glömma den där blicken. 

Facebook

Några veckor senare bestämde han sig för att besöka Henley i hans nya fosterhem. Han hoppades innerligt att hunden skulle minnas honom och förstå att han inte var farlig. 

Och det gjorde han.

Inte nog med det! Henley var jätteglad över att se piloten som räddat honom. Äntligen förstod han att alla män inte var onda.

Facebook

”Nu ser han fantastisk ut. Han har fått ett bra fosterhem” berättar Paul.

Henley är trygg nu. Förhoppningsvis får han snart ett för-evligt-hem. Men tills dess är han lycklig med sin fosterfamilj.

Lycka till lilla Henley.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.