Hunden Tinni och räven Snusen är bästa vänner

Vänskap kommer i alla former.

Men de här oväntade kompisarna överträffar det mesta jag sett. Ni har kanske sett Disneyfilmen Mickey och Molle, där en räv och en jakthund blir bästa vänner? Nu är det tydligen inte bara en fiktiv historia längre. Det här radarparet är på riktigt och de har bevisat att vänskap och kärlek inte har några gränser.      

Hunden Tinni och den vilda räven Snusen har blivit bästa vänner.

Tinni bor i Norge tillsammans med sin ägare, fotografen Torgeir Berge, och det är han som har förevigat vänskapen på bild.

Källa: Facebook

Att Tinni är hund och Snusen är en räv verkar de själva knappt vara medvetna om. De två leker och busar som om de hade varit vänner hela livet.

Att ha fått se Tinni och Snusens vänskap med egna ögon har gjort hundägaren Torgeir till en stark kritiker av pälsindustrin, där rävar stängs in i små burar och dödas bara för deras päls.

”Rävar är precis som hundar i deras beteende och personlighet. Jag får tårar i ögonen är jag tänker på de miljontals versioner av Snusen som hålls instängda i burar i hela sitt liv.” skriver Torgeir Berge på sin Facebooksida.

Tinni och Snusens unika vänskap har berört så många så att deras historia blivit en barnbok. Författaren Berit Helberg har skrivit boken ”Snusen og Tinni”, och Tinnis husse Torgeir har tagit bilderna.

Här nedan kan du se en film på de bästa vännerna.

Vänskap kommer verkligen i alla former! Tinni och Snusen är olika med ändå så lika, och när de leker spelar det ingen roll att den ena är hund och den andra räv.

Dela gärna vidare om du också blev berörd! 

Här finns boken Snusen och Tinni att köpa på svenska.

Djurbibeln står på djurens sida.