Hunden vägrade lämna åkern under två månader. När de inser varför brister mitt hjärta.

Organisationen No Kill Kern fick ett samtal om en hund som bodde på ett fält sedan två månader tillbaka. Det var stekande hett ute och hunden låg på samma plats varje dag, utan skydd för solen. De bestämde sig för att försöka fånga in hunden och ta hand om den.

På det här fältet bodde hunden, och det var speciellt en plats som hon alltid återvände till. De var tvungna att ta reda på varför.

Bildkälla

01

När de kom närmare förstod de varför hunden stannade här. Brevid henne låg kvarlevorna av hennes kompis, som hade blivit påkörd av en bil två månader tidigare.

Bildkälla

02

Trots att det bara var ben kvar av den döda kompisen så väntade hunden troget bredvid, men hon var skygg och sprang iväg så fort människorna kom för nära. De bestämde sig för att försöka fånga henne på ett annat sätt.

De flyttade kvarlevorna av den döda hunden till en närliggande inhägnad gård. Sedan väntade de på att hunden skulle gå innanför staketet så de kunde stänga in henne.

Bildkälla

03

Efter 12 timmar var hon äntligen fast!

Bildkälla

04

De döpte henne till Hachika, efter den kända japanska hunden Hachikō som väntade på sin döda husse vid järnvägsstationen i nio år.

Bildkälla

05

Idag har Hachika fått ett nytt hem och en ny hundkompis. Jag är så glad att de lyckades rädda denna fina, trogna hund. Hon kommer nog bli en fantastisk familjemedlem!

Här nedan kan du se en film från räddningen.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna