Hunden vägrade sluta skälla. Det räddade havsörnens liv.

Hundar är otroliga djur. Förutom deras förmåga till empati och varma känslor har de också en enorm förmåga att spåra lukter – och den förmågan kan ju till och med rädda liv. Det är precis vad som var fallet med hunden Kenai en dag när han var ute på promenad tillsammans med sin ägare. Det skriver Daily Mail.

Det här är Kenai. För inte så längesen var han ute på en promenad med sin ägare Kerrie och familjens vän Pam. De vandrade i skogen när Kenai plötsligt började att skälla. De förstod inte varför och hunden gav inte upp utan fortsatte att skälla högljutt ner mot vattnet.

Bildkälla

doggen1

De förstod att någonting inte stod rätt till och försökte prata med Kenai. Mycket riktigt hade han sett någonting. De gick mot det håll han skällde och såg där en skadad havsörn.

Bildkälla

doggen2

Fågeln var skadad, rädd och hoppade ner mot vattnet när de försökte närma sig.

Bildkälla

doggen3

Eftersom havsörnen var så pass rädd bestämde de sig för att vända hem och återvända nästa dag för att se om fågeln var kvar.

Bildkälla

doggen4

Ett dygn gick och mycket riktigt satt havsörnen alldeles närheten av den plats de fann den. Kerrie kontaktade omedelbart Minnesota Department of Natural Resources för att rädda den skadade havsörnen från att frysa ihjäl i kylan. Två vårdare kom snabbt till platsen och kunde fånga in fågeln.

Bildkälla

doggen5

Den stackars fågeln var iskall och fjädrarna var frusna.

Bildkälla

doggen6

Kerrie och Pam tog med fågeln till Wildwoods. En rehabiliteringsanläggning för vilda djur som blivit skadade och behöver omvårdnad. De konstaterade att han hade en skadad axel. Men efter omvårdnad, värme och behandling verkar det som att allting kommer att gå bra. Havsörnen kommer att klara sig och återvända till sitt vanliga liv. Allt tack vare Kenais uppmärksamma nos och Kerries goda känsla för hur hennes hund beter sig.

Bildkälla

doggen7

Wildwoods Facebooksida skriver man följande: ”Kerrie och Pam ger Kenai och hennes skarpa ögon äran för att ha hittat örnen så att den kunde räddas! Duktig vovve, Kenai!”.

Bildkälla

doggen8

Vilken fantastisk historia! Dela gärna om du också älskar att se hur djur hjälper andra djur.