Hunden vägrar att flytta från sin plats utanför kyrkan. Anledningen får mitt hjärta att brista.

Hunden Truman hittades för första gången en söndagsmorgon utanför en kyrka i Iowa. Den övergivna valpen verkade tålmodigt vänta på personen som lämnat honom där. Allt han lämnats med var ett ben och en liten påse med hundmat. Han förstod det nog inte då, men Trumans ägare hade inga som helst planer på att komma tillbaka. Trumans berättelse kan tyckas väldigt sorglig till en början, men lyckligtvis var detta bara starten på ett nytt liv. Flera förbipasserande tyckte synd om den ensamma, lojala hunden. Han ville inte lämna sin plats, men efter ett tag insåg byborna att hunden behövde hjälp. För precis som många andra djurälskare, tyckte dessa hjälpsamma människor att Truman förtjänade att få komma till en kärleksfull familj. Truman fördes till ett närliggande räddningscenter, Agape Fosters, och resten är verkligen historia. En solskenshistoria.

Facebook/AgapeFosters

church-600x341

Detta är kyrkan där Truman dumpades av sin ägare.

Han satt länge stilla på samma plats och verkade ganska skygg. När förbipasserande försökte närma sig honom började han morra.

Facebook/AgapeFosters

mosters99

Jessica Ellers, en lokal bybo, tog kontakt med djurorganisationen Agape Fosters grundare, Dianna Helmers. Dianna åkte till platsen och försökte locka in Truman i sin bil, men den lojala hunden vägrade lämna sin plats.

Så småningom lyckades Dianna och hennes make få in hunden i bil och tog honom till ett räddningscenter i närheten.

Facebook/AgapeFosters

mosters98

Den stackars valpen var blyg och tilltufsad. Han hade mask och sår på benen. Såren hade förmodligen uppkommit eftersom han legat och väntat bland stenar på sin gamle ägare.

Dianna och hennes man bestämde sig för att ge honom namnet Truman, som betyder ”en trogen man”.

Facebook/AgapeFosters

gos1

När djursaten The Dodo och andra medier fick nys och skrev om Trumans historia var det människor från hela USA som ryckte ut och bad om att få adoptera hunden.

Facebook/AgapeFosters

agape1

En som verkligen ville ge Truman den kärlek och omtänksamhet som han förtjänade var Melissa Karsten. Melissa har tidigare jobbat ihop med Agape Fosters och Dianna tänkte att Melissa och Truman skulle vara en perfekt match. Efter att ha varit på en välgörenhet-gala där djurorganisationen försökte samla in pengar till Truman bestämde sig Melissa för att hem honom för gott.

Facebook/AgapeFosters

mellisa

”Han njuter nog av att vara en familjehund för första gången”, säger Dianna.

Och bara genom att titta på Trumans ansikte i bilden under så förstår jag att han är väldigt lycklig kille!

Facebook/AgapeFosters

kille99

Det är svårt att greppa varför någon skulle överge en så fin hund som Truman. Många gånger lämnas djur på gatan eftersom deras ägare blivit för gamla, inte har råd att behålla dem eller för att de helt enkelt flyttar till en annan stad. Dianna vill gärna att fler funderar över att adoptera övergivna hundar innan man går till en uppfödare och det är ett budskap som Newsner Djur står bakom.

Dela gärna denna hjärtevärmande historia vidare om du tycker att alla husdjur förtjänar ett kärleksfullt hem.