Hunden vägrar lämna gravstenen – då smyger en kvinna närmare för att ta reda på sanningen

När bilden på hunden som ligger och trycker vid en gravsten spreds på internet trodde man först att det handlade om en hund som sörjde sin döda ägare, och att det var ägaren som låg i graven.

Men det skulle senare visa sig handla om något helt annat.

Fotografen som tagit bilden heter Vesna Mihajloski och bor i Serbien. Hon närmade sig graven för att se varför hunden grävde – och gjorde en fantastisk upptäckt.

01

Det visade sig att hunden, som var en tik, inte alls försökte gräva upp graven. Hon ville in under stenen av en helt annan anledning.

För där under låg fyra små valpar.

03

Tiken sörjde inte alls någon bortgången ägare, hon var bara en gatuhund som letade efter skydd till sina små pojkar. Hon var svag och utsvulten, så Vesna hämtade mat och vatten till henne.

05

När hunden fått förtroende för Vesna lyckades hon få med sig hela familjen hem till sig.

06

Äntligen var valparna och deras mamma trygga, och behövde inte frysa under en gravsten längre.

Ungarna kunde äta i lugn och ro, och de växte sig snabbt större.

09

På gården utanför Vesnas hus hade de gått om utrymme att leka.

10

De fick mängder med mat och kärlek.

Vesna tog med dem till veterinär för att se att hela familjen mådde bra och kastrerade även valparna. På så sätt skulle de inte kunna bidra till att fler hundar tvingades föda på gatan.

12

Nu har de blivit riktigt stora!

13

Jag hoppas verkligen att alla fyra valparna får nya trygga hem och slipper leva på gatan. Vad skönt att det finns djurvänner där ute som bryr sig om dessa gatuhundar!

14

Bildkälla

Djurbibeln står på djurens sida.