Hunden var hjälplös i den heta bilen när polisen kom. Nu hyllas de som hjältar för sitt snabba agerande.

”Det finns få saker som gör oss mer ledsna än att se en hund i nöd.” Det skriver några poliser från Georgia, USA, efter att de hittat en hund inlåst i en stekhet bil.

Poliserna från Roswell Police Department kallades till platsen när en kund inne i en mataffär såg att hunden satt i bilen – medan ägaren var inne och handlade. Temperaturen i Georgia var den här dagen 35 grader. Poliserna agerade omedelbart och när de kom till bilen krossade de framrutorna för att rädda den äldre hunden som var inlåst.

När rutorna var krossade mätte de temperaturen inuti bilen. Och trots att rutorna var öppna var det 65 grader i bilen. Den temperaturen är livsfarlig för vilken person som helst, men framför allt för husdjur och barn, så de bestämde sig för att bryta sig in och rädda hunden. Hunden kyldes ner med kallt vatten och var lyckligtvis utom fara.

Ägaren blev senare åtalad för djurplågeri.

Jag förstår inte hur det här kan hända om och om igen! Poliserna blev så bedrövade över vad som skett att de gjorde ett Facebook-inlägg där de förklarade att folk måste lära sig. Den här sortens incidenter får inte ske, och vilken dag som helst kommer något hemskt att inträffa.

Fortsättningsvis skriver de bland annat: ”Snälla, hjälp oss att sprida det här så att husdjur ALDRIG blir lämnade i en het bil. Den här månaden har vi fått flera larm om husdjur som blivit lämnade i heta bilar.”

Facebook-inlägget med tillhörande video kan du se här nedanför. Polisens insats hyllades och inlägget delades av tusentals personer.

There is little that saddens us more than seeing a dog in distress. Today, officers were called out to a parking lot…

Posted by Roswell Police Department on den 16 juni 2015

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna