Hunden var livrädd för människor. Men det flickan gjorde förändrade allt.

I juli 2013 fick Animal Alliance i New Jersey ett samtal om en skadad hund på gatorna i Philadelphia. När de åkte dit hittade de Izzy. Hon var ensam, rädd och väldigt sjuk.

När Izzy blev räddad var hon bara skinn och ben, och vägde hälften så mycket som hon borde. Hon var för svag för att stå upp en längre tid, och hon hade absolut inget förtroende för människor.

Bildkälla

03

Hennes päls var så förstörd så att veterinärerna behövde raka bort allt, enda ner till huden. Under pälsen hade hon allvarliga hudinfektioner och öppna sår.

Bildkälla

01

Veterinärerna gav henne antibiotika och behandlade henne mot loppor och parasiter. De hoppades att hon skulle återhämta sig fysiskt, även om det skulle ta tid. Men frågan var om hon någonsin skulle återhämta sig psykiskt och börja lita på människor igen.

Bildkälla

02

Efter en vecka var hon stark nog att stå och gå på egna ben. Hon gick upp lite i vikt varje dag, men trots det verkade hon deprimerad.

Personalen försökte arbeta upp hennes förtroende för människor, och så småningom började hon slika på deras händer när de gav henne mat. Ett tecken på att förtroendet skulle komma tillbaka. Sakta men säkert växte även hennes päls tillbaka.

Bildkälla

06

Izzy fick komma till sin adoptivfamilj, ett par och deras femåriga dotter. Deras hund hade gått bort nyligen och de letade efter en ny medlem till familjen.

Bildkälla

05

”Vi är tvillingar” sa dottern Chloe och kramade familjens nya hund. Och Izzy verkade inte ha något emot att få en ny syster. Äntligen började hon bete sig som en glad och välmående hund.

Bildkälla

07

Izzy hade aldrig fått så mycket kärlek innan, och se vilken otrolig skillnad det gjorde!

Bildkälla

08

Idag lever Izzy med sin nya familj och sover med Chloe varje natt. Och förhoppningsvis har hon glömt vad som hände när hon levde ensam på gatorna i Philadelphia.

Härligt att det slutade väl!

Publicerad av Newsner Djur, gilla oss gärna: