Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Hunden var överviktig och deprimerad efter ägarens död. Då gjorde hon något som förändrade hans liv för alltid.

När taxen Vincent lämnades in på ett djurhem i Houston, USA, var han i sorg efter sin förra ägare som nyligen hade gått bort. Han var dessutom i ett riktigt uselt fysiskt tillstånd och hans framtidsutsikter såg mörka ut. Men då grep en kvinna och och gjorde något som skulle komma att förändra Vincents liv för alltid.

Vincent var överviktig och hade levt ett ohälsosamt liv tillsammans med sin förra ägare. Hans vikt låg på hela 17 kilo. Alldeles för mycket för en vuxen tax som ska väga ungefär hälften så mycket.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-09-01 kl. 10.10.05

Han hade höga kolesterolvärden och hans rygg vad nedsjunken på grund av övervikten, något som kunde leda till nervskador. Personalen på djurhemmet misstänker att den förra ägaren låtit Vincent äta skräpmat och att han inte heller fått tillräckligt med motion.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-09-01 kl. 10.15.41

Så en dag fick en kvinna som arbetade på ett annat djurhem plötsligt syn på Vincent. Hon kände genast sympati för den stora lilla taxen och tog ett kort på honom som hon sedan postade på Facebook i ett försök att hitta en ny ägare till Vincent.

Och bara 15 minuter senare hade hon fått napp. En kvinna vid namn Melissa Anderson, som arbetade med att ta hand om taxar, erbjöd sig att ta hand om Vincent.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-09-01 kl. 10.20.35

Melissa satte genast igång med att försöka ändra på Vincents livsstil och ge honom ett mer hälsosamt liv. Till en början hade han det dock tufft med den nya kosten och kräktes och drabbades av uppsvälld mage.

Men sakta men säkert började Vincent vänja sig vid sin nya livsstil. Fem dagar i veckan deltar han nu i vattengymnastik tillsammans med Melissa och han har även börjat leka med andra hundar på gården.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-09-01 kl. 10.22.13

Och redan märks en förändring. Vincent kan nu paddla runt i vattnet i 15-20 minuter utan problem och när han leker med de andra hundarna kan han till och med jogga. Något som var otänkbart i början.

– Han är verkligen mycket lyckligare nu än han var i början, säger Melissa till CNN om Vincents framsteg.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-09-01 kl. 10.24.44

På bara två veckor har Vincent gått ner två kilo och han fortsätter nu sin resa mot ett hälsosamt liv tillsammans med Melissa. Förhoppningen är att han snart ska kunna hitta en ny familj att leva med så fort han kommit i tillräckligt bra form.

Här finns en video där vi får följa Vincent under vattengympan:

Tack vare Melissas och personalen på djurhemmet ser det nu ut som att Vincent går mot ett friskt och hälsosamt. Jag hoppas att han snart hittar en ny familj och att han får ett långt och lyckligt liv!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna