Hunden var sjuk och kunde inte äta själv. 2 år senare överraskar han alla med sin makalösa återhämtning.

När hunden Mickey kom till djurhemmet var han svårt undernärd. Han vägde bara 16 kilo och hade inte råd att missa ännu en måltid. Men problemet var att Mickey inte kunde äta. Bokstavligt talat.

”Han har problem med matstupen, den klarar inte av att varken trycka ner maten eller vatten så det är väldigt svårt för honom att äta på egen hand”, säger Barb Grodicky på djurhemmet The Lethbridge and District Humane Society i Alberta, USA, enligt CTV News.

Den 7-årige hunden var så smal att han riskerade att inte klara sig. Men personalen på djurhemmet vägrade att ge upp och hittade till slut en lösning som skulle hjälpa lille Mickey att få i sig näringsriktig mat.

De tog fram en speciell stol, även kallad baily chair, där Mickey i princip kunde sitta upp och äta. Personalen matade honom med sked medan Mickey satt upp och på det viset kunde han svälja maten.

Mickey fick specialmat, som ofta innehöll pumpapuré, som var extra lätt att svälja. Det tog personalen ungefär 15 minuter att mata honom varje gång.

Sedan Mickey kom till hundhemmet för drygt två år sedan har han gått upp runt 7 kilo och mår i dag mycket bättre tack vare personalens kärlek och stöd.

Hundhemmet har dock ännu inte hittat någon som vill adoptera lekfulle Mickey. Bland annat på grund av att hans specialkost kan vara ganska dyr och det kan vara lite klurigt att mata honom.

Men Mickey har det fortsatt bra på hundhemmet och jag hoppas att han snart får komma till en kärleksfull familj som vill ta hand om honom.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna