Hunden var täckt i lera och smuts – då blev djurvännen hans stora räddning

Varje gång jag ser eller hör om ett djur som blivit illa behandlad blir jag alltid lika förbannad. För mig är det ofattbart att någon skulle vilja dem något illa.

Men lika glad blir jag när djurvänner tar sin tid till att hjälpa djur i nöd, som den här lilla krabaten som hittades på gatan, smutsig och i smärta.

När hunden hittades visste ingen hur den såg ut – men när pälsen försvann fick den lilla sötnosen äntligen se dagens ljus igen. 

Oavsett hur en hund beter sig, ser ut, hur många ben eller ögon den har eller någonting annat så förtjänar den alltid kärlek från den familj som tagit in den. Så var tyvärr inte fallet med den lilla hunden Soldier, som hittades utomhus helt ensam av en kvinna vid namn Harriet Chaplin.

Till en början förstod Harriet inte vad det var för någonting som satt helt ensam, i smärta och med smutsig, lerig och tovig päls. Men hon förstod att hon behövde agera.

Bildkälla: Facebook/SWNS

Harriet skyndade iväg med lilla Soldier till veterinären – där de direkt började undersöka honom. Hans toviga päls, som var hård och smutsig snarare än len och fin, var svår att behandla och den hade till och med växt ihop från hans ena ben till örat. Han var i så dåligt skick att pälsen runt ögonen hade börjat försvinna.  

– Jag har aldrig sett en hund med så tovig päls förut. Jag tror att han antingen dumpades eller kommer från ett hem i närheten. I det här skicket kan han inte ha gått långt, berättar Harriet för Metro.

Bildkälla: Facebook/SWNS

Veterinärerna visste att de behövde agera snabbt – och började raka av den svårjobbade pälsen som satt som sten mot den sexåriga hundens hud.

Men efter flera behandlingar och rakningar skulle Soldier till slut börja få se dagens ljus. 

Bildkälla: Facebook/SWNS

Heidi Jenner, som jobbar med att hjälpa misshandlade djur, hade aldrig sett något liknande förut. Hon berättar för Metro att de letar efter mer information kring vad som hände med Solider, men redan någon vecka senare hade han fått ett nytt hem. 

Den lilla hunden är verkligen en riktig kämpe som vägrade ge upp. Nu har han fått ett nytt hem där han förhoppningsvis kommer få all den kärlek han förtjänar – och jag är inte heller förvånad över att han klarade sig igenom den fruktansvärda perioden i sitt liv. Hans namn betyder trots allt ”soldat” på svenska.

Bildkälla: Facebook/SWNS

Alla djur förtjänar ett kärleksfullt och lyckligt liv! Dela gärna artikeln om du håller med.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.