Hundens husse dog i kriget. När nya ägarna ser detta i trädgården chockas alla. Magiskt!

När soldaten Justin dog i Irak ville hans föräldrar hedra honom på ett alldeles speciellt sätt. De bestämde sig för att söka efter hans valp som han adopterade under kriget.

Den här bilden på Justin togs dagen innan han avled. När föräldrarna såg den bestämde de sig för att försöka hitta valpen.

Bildkälla

01

Armén hjälpte dem att hitta honom. Hunden fick flytta hem till familjen i USA och de döpte honom till Hero.

Bildkälla

02

Hero blev en kär familjemedlem och varje dag var han en påminnelse för föräldrarna om vilken underbar son de hade.

Bildkälla

03

En dag besökte ABC News familjen för att göra ett reportage om Hero. Fotografen följde med dem ut på promenad och filmade dem tillsammans i soffan. Men när de släppte ut Hero i trädgården hände något märkligt. Fotografen fick en chock när hon tittade genom kameralinsen och såg detta.

Bildkälla

04

Det var en molnig dag, men precis när fotografen riktade kameran mot Hero sprack himlen upp och en ljustrimma föll rakt över honom. Det var precis som att Justin var där uppe och vakade över honom.

När bilden publicerades fick den stor uppmärksamhet och skapade debatt på nätet. Vissa var övertygade om att det var Justin som skapat ljusstrimman. Andra trodde bara att det var en slump att ljuset reflekterats i kameran på detta sätt.

Fotografen själv blev väldigt berörd.

– Jag är frestad att tro att det var något slags möte, men det enda jag vet säkert är att det var en fin stund med Justins familj. Och det gav dem tröst och hopp, berättar hon i ABC:s reportage.

Hur det än ligger till så väljer Justins föräldrar att tro att deras son vakar över dem alla, och Hero kommer för alltid påminna dem om Justin.

Bildkälla

05

Här nedan kan du se ett reportage om familjen.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla gärna om du också gör det.