Hundens skall väcker föräldrarna – sen inser dom att han räddat bebisens liv

Hundar känner oss människor bäst av alla. De känner när vi är glada, när vi är ledsna och till och med när någonting är fel i vår omgivning.

För den här familjen var hundens närvaro livsviktig, bokstavligt talat. 

Mitt i natten väckte hunden matte – och larmade om att någonting var fel i deras bebis rum.

För sex år sedan adopterade familjen hunden Duke. Han blev en fint tillskott till familjen som sedan dess utökat med en liten bebis. Men de hade aldrig kunnat ana vad hunden skulle göra i gengäld några år senare.

En natt när familjen låg och sov hoppade hunden plötsligt upp i föräldrarnas säng och började skälla. Någonting stod inte rätt till.

Bildkälla: Youtube / ABC News

Mamman i familjen, Jenna, konstaterade att Duke aldrig varit stirrig eller skällt på det sättet han gjorde någon gång tidigare. Hon visste att någonting var fel.

Det var då Duke ledde henne in till deras 9-veckor gamla dotters rum. 

Bildkälla: Youtube / ABC News

Dottern Harper hade slutat andas, någonting som Duke märkt.

Blixtsnabbt ringde de en ambulans som kom och återupplivade den lilla bebisen för att sedan ta henne till sjukhuset. Harper klarade sig – allt tack vare hjältehunden Duke. 

Bildkälla: Youtube / ABC News

”Om Duke inte hade varit så rädd hade vi bara somnat om. Han är den perfekta hunden, han var menad att bli vår, säger Jenna till WFSB News.

Bildkälla: Youtube / ABC News

Vilken fantastisk historia om hunden Duke. Jag kan inte låta bli att fälla en tår över det faktum att hundar är så otroligt lojala och älskvärda djur. 

Dela gärna videon med dina vänner på Facebook för att uppmärksamma hunden Dukes hjältedåd!