Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Hundens snabba reaktion räddar livet på familjens 2-åring.

Den värsta mardrömmen för alla föräldrar är att ditt barn ska råka ut för något hemskt. Det hände den här familjen nyligen när deras lilla pojke plötsligt höll på att drunkna. Men en oväntad hjälte skulle komma att spela huvudrollen när pojken räddades.

Plötsligt låg 2-åriga Alexander med ansiktet nedåt och flöt avsvimmad i en damm i Coffs Harbour i östra Australien. På kanten bredvid stod pojkens 9-åriga Staffordshire bullterrier Leala och såg i panik på hur hans husse flöt runt i vattnet.

Leala tvekade inte en sekund utan dök ner i vattnet för att försöka dra upp den lilla pojken ur vattnet. Men efter att ha kämpat en stund bestämde hon sig i stället för att springa efter hjälp.

Den dyngsura hunden sprang för allt vad benen bar tillbaka till familjens hus och försökte frenetiskt få den lilla pojkens pappas uppmärksamhet. Pappan förstod direkt att något var fel och sprang i full fart med Leala tillbaka till dammen.

Tillsammans med några vänner fick de upp Alexander ur vattnet och utförde hjärt- och lungräddning i 27 minuter innan sjukvårdspersonalen anlände till platsen. Den lilla pojken flögs sedan med helikopter till ett sjukhus i Brisbane där han försattes i konstgjord koma i 36 timmar.

Foto: Lisa Brockbank (Facebook)

– Läkarna sa till oss att förbereda oss på att vi kanske inte skulle få med oss Alexander hem och om han mot förmodan skulle klara sig skulle han troligen ha någon form av hjärnskada, säger mamman Lisa Brockbank enligt Daily Mail.

Foto: Lisa Brockbank (Facebook)

Men den lilla pojken visade sig vara en riktig kämpe och trotsade läkarnas dystra prognos. Bara 48 timmar senare började han kvickna till och kunde snart andas av egen förmåga.

Foto: Lisa Brockbank (Facebook)

– Det var verkligen ett mirakel att han kom tillbaka till oss så snabbt och att han var sig själv igen direkt, säger mamman.

Foto: Lisa Brockbank (Facebook)

Läkarna menar att hunden Lealas snabba reaktion och pappans hjärt- och lungräddning var direkt avgörande för att Alexander klarade sig.

Foto: Lisa Brockbank (Facebook)

”Vi måste tacka våran älskade hund Leala, hon hoppade ner i dammen och hittade sedan David (pappan, reds. anm.) och uppmärksammade honom på det som hänt. Utan henne hade våran lilla pojke inte varit med oss idag. Nu ska du få smaskiga köttfiléer i resten av ditt liv älskling” skriver Alexanders mamma efter händelse.

Och jag håller verkligen med. Leala är sannerligen en hjälte som förtjänar att hyllas för sin snabba reaktion!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna

 

Läs mer om...