Hundens tassar började blöda efter en promenad i stan. Nu varnar veterinären för att ta ut hunden när det är varmt.

Nu är sommaren äntligen här! Som vi har längtat. Personligen går jag hela vintern och bara väntar på att snön ska försvinna och löven på träden ska komma tillbaka. Men det är en sak jag aktar mig för noga på sommaren: Att bli bränd i solen. Jag skyddar mig alltid med solkräm om jag ska vistas länge utomhus, även hemma i Sverige. Jag hoppas att ni andra gör likadant. Men trots att vi är så noga med att skydda oss själva så glömmer vi ofta bort våra husdjur. De flesta hundar har en päls som skyddar deras kroppar från att bli brända, men vi får inte glömma tassarna! En veterinärklinik i USA har nu delat med sig av en bild som visar hur illa det kan gå om hunden promenerar på asfalt en varm sommardag.

Bilden publicerades av facebooksidan Hip Dog Canine Hydrotherapy & Fitness, och så här skrev de i inlägget:

”Så här går det om en hund går på ett allt för varmt underlag! Så känn alltid på trottoaren eller vägen – är det för varmt för dig, så är det definitivt för varmt för ditt husdjur.”

Men hur ska man veta om det är för varmt?

Moon Valley Canine Training har kommit på en bra regel för att avgöra när det är för varmt för hunden att gå på ett underlag. Håll baksidan av handen mot marken, och räkna till fem. Bränner du dig? Då är det för varmt även för din hund!

Även om vi sällan har så där riktigt varma temperaturer här hemma i Sverige så är det viktigt att komma ihåg att asfalt blir varmare än man tror. Gräs blir aldrig lika varmt – så en riktigt varm sommardag är det bättre att promenera på gräs med hunden. Det finns även speciella skor som man kan köpa för att skydda tassarna.

Om du tar med din hund till stranden ska du alltid känna på sanden innan. Känn inte bara på ytan, utan även en centimeter under sanden. En blåsig dag kan nämligen ytan kännas svalare och lura dig att det inte är så varmt.

Och glöm inte bort att ge din hund mycket vatten i värmen!

Dela gärna den här informationen till alla hundägare du känner!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.