Hundfrisör öppnar upp mitt i natten – förvandlar trasselsudd till oigenkännlighet på 3 timmar

Ingen vet säkert hur hunden ”Lucky” hamnade strandsatt i mitten av en hektiskt motorväg på onsdagskvällen.

Men utifrån hans tillstånd kunde man vara säker på en sak – denna lilla hund mådde allt annat än bra.

När ”Lucky” hittades på den hårt trafikerade vägen i Florida var han helt innesluten i en chockerande stor massa av tovig päls, en antydan om hans sorgliga förflutna.

Men tack vare en hjärtvärmande räddningsinsats och en total förvandling mår nu ”Lucky” mycket bättre.

Facebook/Tiffany Grigsby

Kari Falla äger och driver BGE Grooming, en salong för husdjur i Seminole County. När hon inte servar sina kunders hundar, brukar Falla ägna sin tid åt att fixa till övergivna djur, som är i stort behov av makeovers för att överhuvudtaget ha chansen att kunna bli adopterade i ett senare läge.

I onsdags kväll läste Kari på Facebook att en djurvän hittat en stackars hund mitt på motorvägen. Den var i bedrövligt skick och Kari Falla kände direkt att hon var tvungen att hjälpa till – även om det innebar hon behövde åka ut och öppna sin salong, mitt i natten.

”Så snart jag såg inlägget visste jag att hunden behövde hjälp omedelbart”, berättar hon för The Dodo och fortsätter:

”Jag kontaktade upphittaren av hunden och jag sa till dem att möta mig vid min salong, runt midnatt samma kväll och då skulle jag ge hunden en makeover, helt gratis”.

Facebook/BGEGrooming

För Kari Falla, som sett en hel del misskötta hundar i sina dagar, var ”Lucky” ett extremfall.

”Det var den mest allvarliga och oroande situation som jag någonsin sett i mitt liv”, säger Kari och berättar vidare:

Facebook/BGEGrooming

”Han luktade död. Han kunde inte gå. Han kunde inte bajsa. Hela hans kropp var som mumifierad. Han var full med loppor. Han hade en mycket långt koppel som såg ut att att fastnat och växt sig in huden.

Ändå vägrade hon att kalla ”Lucky” för ett hopplöst fall.

Facebook/BGEGrooming

Under de kommande tre timmarna började Falla försiktigt att frigöra hunden från det toviga fängelset.

Facebook/BGEGrooming

Sakta men säkert började hundens sanna jag att framträda!

Facebook/BGEGrooming
Facebook/BGEGrooming

Klockan 03:00 var förvandlingen fullständig – men det var en lång, mödosam process. Hunden ”Lucky” var dock lugn under hela groomingen, han gnällde inte en enda gång.

”Det var som om han visste att vi bara ville hjälpa honom.”

Facebook/BGEGrooming
Facebook/BGEGrooming

Efteråt fick ”Lucky” ett skönt och varm bad – kanske det första i hans liv.

Facebook/BGEGrooming
Facebook/BGEGrooming

Efter badet fördes hunden till en veterinär, som konstaterade att ”Lucky” var både blind och döv. Han hade inget mikrochip, att spåra upp en eventuell ägare blev därför svårt.

Men trots allt detta är han nu i goda händer.

Facebook/BGEGrooming
Facebook/BGEGrooming

Det har bara gått några dagar sedan ”Lucky” räddades, men hans liv är oändligt mycket lättare än tidigare. En fosterfamilj tar just nu hand honom för att visa hur en hund ska behandlas, och ”Lucky” har redan blivit mycket tryggare och gladare.

”Han mår bättre för varje dag”, säger Kari.

När tiden är mogen kommer ”Lucky” att göras tillgängliga för adoption, då får han förhoppningsvis evig kärlek och trygghet i ett hem och börja sitt liv på nytt, hos några som älskar honom.

Facebook/BGEGrooming
Facebook/BGEGrooming

”Vi älskar djur så mycket och brinner för att hjälpa andra i nöd. På vår salong ger vi husrum och behandling till hundar gratis, utan att ens tänka på det. Vårt motto är att lite vänlighet kan räcka långt, och i detta fall, rädda ett liv. Det finns inget mer givande än att se en hund vifta på svansen av lycka, efter att ha trimmats. En ny ”frisyr” kan göra all skillnaden i världen. Den hund som en gång kom in ledsen, deprimerad, matt, utstött och med smutsiga öron – lämnar vår salong och hoppar upp och ner, med svansen viftandes”. 

Tack Kari för allt du gör!

Om du också tycker att Kari och hennes salong förtjänar alla hyllningar i världen för sitt arbete – se till att dela historien om Lucky vidare, så att fler får chansen läsa om denna underbara djurvän!