Hundvalp skrämdes till döds av fyrverkerier – här är förtvivlade ägarens vädjan: ”Snälla tänka på djuren”

Att ljudet av fyrverkerier skrämmer djur vet de flesta vid det här laget. Då framförallt hundar upplever dessa ljud extremt kraftiga, kan de bli så stressade att de får en hjärtattack när de inte kan förstå vad som händer.

Trots detta finns det de som oförberett smäller smällare och avfyrar raketer i områden där det finns hundar, speciellt kring nyår.

Susan Petersons valp Molly skrämdes så illa av fyrverkerier att hon drabbades av en hjärtattack med dödlig utgång. Här är mattes ord som alla bör ta del av.

Lilla terriern Molly var bara 18 veckor gammal när hon drabbades av svår stress och rädsla från ett enormt fyrverkeri i brittiska South Yorkshire.

Valpen dog av fyrverkerierna

Runt nyår brukar många vara förberedda på att fyrverkerier kan förekomma nära hemmet, vilket gör att djurägare kan gardera sig. De smällare som skrämde livet ur Molly avfyrades dock i november, helt utan förvarning. Detta gjorde att ägaren Susan inte hade en chans att förhindra att Molly fick en hjärtattack av chocken.

https://www.facebook.com/search/top/?q=susan%20paterson%20molly&epa=SEARCH_BOX

”Vi försöker fortfarande ta in vad som egentligen hände”, sa Susan till brittiska Metro efter händelsen.

Lilla Molly överlevde inte hjärtattacken, och efter händelsen uppdaterade Susan sin Facebook-sida med en uppmaning till alla där ute som vill avfyra smällare spontant.

”Snälla tänk på djuren. Molly var bara 18 veckor gammal”.