Något är fel med tjejen i skyltfönstret. Det mannen gör nu chockar djurvänner i hela världen.

Jacqueline Traide, 24, sitter i ett skyltfönster mitt i centrala London. Hon har på sig en hudfärgad dräkt och blir illa behandlad av en labbtekniker.  Det här gör så ont i mig och jag blir uppriktigt ledsen när jag tänker på det. Även när jag inser vad de egentligen vill visa hänger den känslan kvar som en stor klump i bröstet. Det gör ont att se, men om vi delar med oss av det här budskapet kan vi kanske skapa en bättre värld.

Först spänner han fast ett band med två metallkrokar som håller hennes mun öppen.

Youtube, ArtFido.com.

bild1

Mannen i den vita labbrocken tvångsmatar kvinnan tills kräkreflexerna sätter in – och då fortsätter han. Nu är hon redo för en mängd tester.

Youtube, ArtFido.com.

bild2

Förvånade och skrämda fotgängare som går förbi skyltfönstret ser hur mannen torterar kvinnan. Hennes ögon rinner av kemikalierna… Hon mår fruktansvärt dåligt.

Youtube, ArtFido.com.

bild3

Håret rakas av för att labbteknikern ska kunna fästa elektroder.

Youtube, ArtFido.com.

bild4

Och så här fortsätter det i tio timmar. Jacqueline genomgår en rad hemska tester och plågsamma försök inför ögonen på journalister och vanliga människor utanför skyltfönstret. Alla kan se hennes fruktansvärda smärta. Till sist kastas hennes lik i soporna – hon är förbrukad.

Youtube, ArtFido.com.

bild5

Vanligtvis sker det här bakom stängda dörrar. På djur. De upplever samma smärta och desperation som Jacqueline gjorde. Skillnaden är att Jacqueline fick gå hem efter den här hemska upplevelsen. De flesta djuren dör. Bilderna i klippet är starka och vi vill varna känsliga tittare.

Väldigt många av de här människorna valde att skriva på en namninsamling efter att bevittnat de hemska och brutala scenerna i skyltfönstret.

Den här kampanjen genomfördes av kosmetikabutiken Lush. Lyckligtvis har en hel del hänt i EU sedan dess – särskilt på kosmetikafronten. Men det sker fortfarande mängder av hemska djurförsök världen över.

Tyvärr är inte våra djurvänner i Sverige förskonade från de här hemska försöken. Enligt djurensrätt användes 1 030 120 djur i djurförsök i Sverige under år 2008. Försöken är plågsamma och utförs då det inte är etiskt försvarbart att göra försöken på människor. Det säger allt vi behöver veta – det här är långt ifrån okej.

Självklart ska människan även i fortsättningen utveckla och ta fram nya viktiga mediciner, men resurser borde även läggas på att ta fram djurfria testmetoder.

Sprid den här hemska videon för att uppmärksamma fler på hur brutal situationen är.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna