Foto: Facebook/ Polisen Sjuhärad

HURRA: Här är polisens nya stjärnskott – modiga hunden Allvar längtar efter att få fånga bovar

Nu presenterar polisen i Sjuhärad sitt senaste tillskott hos hundgruppen, nämligen lille valpen Allvar som gör sig redo för sin utbildning. I ett inlägg på Facebook välkomnar framtida kollegorna vovven.

Hundar är fantastiska på alla sätt och vis, och det är verkligen en ynnest att få ha de omkring sig.

De är perfekta lekkamrater, älskar att gosa i soffan, sprider enorm glädje och kan ibland få sin husse eller matte att skratta så magen värker.

Deras härliga upptåg är underbara att följa för familjen som de bor i, och alla som har en vovve vet hur kärt man håller de små liven.

Hundarnas viktiga jobb

Men det är inte bara som sällskap och vänner hundar är otroliga- de utgör också varje dag hjältedåd.

Idag används hundar på några av samhällets absolut viktigaste arbetsplatser.

Inom sjukvård, äldreomsorg, och polis är de riktiga vardagshjältar som tar hand om och hjälper människor på många olika sätt.

Och för polisen i Sjuhärad är glädjen nu stor när de får välkomna sitt senaste stjärnskott inom kåren, nämligen valpen Allvar.

”Spännande resan mot att bli tjänstehund”

På sin Facebook presenterar Karin från hundgruppen de den modiga vovven.

”Säg hej och välkommen till hundgruppen i Älvsborgs nyaste och allra yngsta medlem – Allvar! Försvarsmaktens Lennis har blivit storebror och om allt går som det är tänkt ska Allvar ta över som tjänstehund när det är dags för Lennis att gå i pension,” skriver hon och fortsätter:

”Allvar är en nio veckor gammal malinoishane som kom till sin nya familj för en vecka sedan. Han är en härlig, nyfiken och busig liten grabb som gör sitt allra bästa för att få igång schäferfarbrorn hemma, dock utan större framgång. Lennis tycker att valpen är lite jobbig, men han tar ändå sitt ansvar som storebrorsa och har stort tålamod med honom. Nu har Allvar och Lennis sommarsemester tillsammans med matte, men sedan börjar den stora och spännande resan mot att bli tjänstehund.”

Följarnas reaktioner

I kommentarerna är det många som hälsar Allvar välkommen.

”Herrgud så söt! Ha en härlig sommar! Lycka till Allvar & kämpa på Lennis”

”Lycka till, lilla Allvar! Du kommer från Nycklaberget och då vet jag att du redan haft ett fantastiskt liv dina första månader i Livet! Du kommer bli en fantastisk vovve och kommer göra allt rätt och fixa ditt jobb galant när du fostrats av Lennis! Lycka till med nya jobbet!  Nospuss till Lennis som måste orka med valpbus! Önskar er en härlig sommar!”

”Redig kille Lennis som tar sig an lille Allvar så fint”

”Lycka till och njut på semestern”

Vi önskar er stort lycka till med allt ni har framför er!