Huset börjar brinna – då vaknar 3-benta hunden och gör det mirakulösa med framtassen

Dominic Baccus och Buddy har varit kompisar i flera år. 

Den treåriga hunden var bara valp när Dominic bestämde sig för att adoptera honom och ge den tidigare hemlösa hunden ett kärleksfullt hem. Buddy är en tuff, trebent hund – och Dominic fattade genast tyckte för sin nya vän. 

Sedan Buddy flyttade in har de utvecklat starka band mellan varandra. Dominic ställer alltid upp för sin lurviga vän – som behöver extra stöd med tanke på sitt handikapp.

En natt bevisade Buddy för alla att han minsann också stöttar sin husse. 

Det var i tisdags, den 9 maj, som Buddy använde sin enda framtass för att väcka sin husse. Klockan var två på natten och Dominic sov troligen som en stock. 

Övervåningen stod i lågor och flera andra lägenheter var också eldhärjade. 

Dominic var alltså totalt ovetandes om den livsfarliga situationen han befann sig i. Ända tills han kände sin trebente väns framtass i bröstet. Duktige Buddy fann sig blixtsnabbt i situationen när han kände röklukten som fyllde rummet. Då klev han fram till husse – la sig ner intill honom, och använde sig av framtassen för att rädda husses liv. 

© Skärmdump (Fox)

– Lågorna hade börjat uppsluka vår dörr. Hela huset var fullt av rök och jag såg hur hela min grannes hus började falla ihop, säger Dominic till Fox5

Han tog med sig sina viktigaste ägodelar, som sin mobiltelefon och plånbok. Sen rusade han iväg mot kopplet för Buddys skull och tog upp honom i sina armar. 

Han chansade och tog en farlig väg genom bakdörren som också stod i små lågor. När de var i säkerhet insåg Dominic hur fort elden expanderade – och att den nu hade nått över trädtopparna. 

© Skärmdump (Fox)

Brandkåren hann dit och släckte den stora branden men tyvärr förlorade både Dominic, Buddy och resten av grannskapet hela sina hem. 

– Jag är bara glad över att han fanns där för mig när jag behövde honom, sa Dominic. 

Hans modige hund hade räddat livet på honom! 

Buddy har varit med om så mycket i livet. På bara några år har han blivit påkörd av en bil, förlorat sin ena framtass och varit hemlös. Det är sorgligt att inse att han än en gång står utan hem. Men den här gången är han åtminstone inte ensam.

Dela denna artikel för att hylla Buddys hjältemod – och för att påminna om att man ska vara försiktig med eld! Djur gör verkligen skillnad här i världen.