Husse tvärnitar framför ensam chihuahua – det hans bulldog gör sen får allas hjärtan att smälta

Micha Porat var på väg hem från jobbet en helt vanlig dag.

Då fick han syn på någon slags fläck som fanns mitt i gatan.

Han tänkte att det kanske var en råtta eller på sin höjd en liten katt – och tvärnitade.

Han klev ur bilen och där fanns en ensam chihuahua. Den såg skräckslagen ut och vandrade helt ensam på gatan i mörkret.

Eftersom Micha är en riktig djurvän och dessutom hundägare själv bestämde han sig genast för att ta med den stackars kraken hem.

Men när han närmade sig hunden började den springa iväg.

– Bilar åkte förbi kors och tvärs samtidigt som hon var där, mitt i gatan. Då sprang jag fram till bilar som kunde ha kört på henne, stannade dem och sa till de var tvungna att hjälpa mig leta efter chihuahuan, säger Micha till The Dodo.

Micha fick hjälp av förbipasserande och tillsammans hittade de tillslut den lilla hunden. 

Han bestämde sig för att ta med henne hem – och inleda sökandet efter husse och matte. När de kom hem blev den lilla chihuahuan genast välkomnad av Michas egen hund, Gomi. 

Den tvååriga franska bulldoggen är en livlig liten hund som älskade sin nya vän från första stund. Här är en bild där han är utklädd till Musse Pigg. 

Hundarna kom mycket bra överens från början, trots att åldersskillnaden var ganska stor. 

Det verkar som att Gomi insåg att chihuahuan behövde en varm kram efter allt hon varit med om: 

gomi1
© Instagram (@gomithefrenchie)

– Gomi har hela tiden velat leka med henne men jag sa åt honom att ta det lite lugnt eftersom hon kunde ha varit med om mycket tufft. De gosade tillsammans på kvällarna och båda sov i min säng på natten, säger Micha till The Dodo. 

Även om hundarna kom bra överens så ville Micha hitta ägaren till chihuahuan. 

Eftersom Gomi har ett stort konto på Instagram med över 80 000 följare bestämde han sig för att lägga upp en bild och efterlysa ägaren.

Det dröjde inte länge innan flera hörde av sig och skrev meddelanden till Micha. 

Det visade sig att chihuahuans namn var Osita, att hon var 14 år – och att hon hade en förkrossad husse som desperat hade letat efter henne de senaste dagarna. Husse förklarar att hon sprang ut från garaget en dag. När hon sen hittades av Micha hade hon sprungit ungefär tio kvarter bort. 

– Jag trodde att hon hade sprungit iväg för att kissa eller någonting. Men när skulle springa efter var hon borta. Jag letade till klockan tre på natten men kunde inte hitta henne, säger husse Gustavo Briand som tillslut fick kontakt med Micha när han såg att en kompis hade postat efterlysningen på Facebook. 

I dagarna var Gomi och Osita med i lokal-tv i Miami: 

Så härligt att det slutade lyckligt för alla! Nu hjälps vi åt att dela denna historia, så att folk som tappar bort sina hundar vet hur de kan göra för att få tillbaka sina älsklingar igen. 

Djurbibeln står på djurens sida.