I 8 år hjälpte grisen Lulu sin blinda vän att hitta i hagen.

Den här historien är både sorglig och vacker, men framförallt är den ett bevis på hur kloka djur är. En del kanske tror att kossor och grisar är dumma – men Baby och Lulu bevisar motsatsen.

Organisationen Don’t Forget Us Pet Us jobbar med att rädda djur i Dartmouth, Massachusetts. De tar in kor, grisar, får och hästar från från andra gårdar och slakterier och ger dem ett riktigt drömliv.

Grisen Lulu kom till gården som liten kulting för nästan 10 år sedan. Hon var inte van vid mänsklig kontakt och skrek så fort man tog i henne. Två av hennes ben var skadade, förmodligen efter att hon blivit klämd under mamman, och hon kunde inte gå ordentligt. Hon var svagare än sina syskon och syskonen hade bitit henne i svansen så hon blivit alldeles blodig.

Bildkälla

12963912_963121450441717_7496761832951695376_n

Men Lulu repade sig och det dröjde inte länge innan hon började lita på människor. Hon växte upp och blev riktigt stor.

Personalen placerade henne i samma inhägnad som den blinda kon Baby och en djup vänskap bildades. Baby, som i vanliga fall brukade ogilla andra djur, blev överförtjust i Lulu.

Bildkälla

01

Lulu blev Babys ögon och hjälpte henne att hitta i hagen. I 8 år levde de tillsammans.

Bildkälla

02

Men för några veckor sedan hände det som alla var rädda för. Lulu gick bort. Personalen på gården visste att det skulle ta hårt på Baby, men de hade ingen aning om hur ledsen hon skulle bli.

Baby gick i cirklar, letade och råmade efter Lulu. Hon var otröstlig och saknade sin bästa vän.

Bildkälla

03

Samtidigt, på andra sidan stan, fanns en annan ledsen ung ko. Hon skulle gå till slakt men rymde hela tiden. Flera gånger i rad hade kalven lyckats smita från slakthuset och började nu bli känd i området efter att en bild på rymlingen publicerats på nätet.

Trots snö och kyla hade hon rymt till skogs, och vägrade bli slaktad.

Bildkälla

04

För några dagar sedan fångades hon in, och en kvinna hörde av sig till slakthuset och erbjöd sig att köpa henne. Hon hade sett bilden på kalven i snön och ville att hon skulle få komma till Don’t Forget Us Pet Us gård. Slakteriet gick med på det och kalven fick flytta in.

Hon placerades i ett eget litet hägn för att få bekanta sig med den nya omgivningen, men det dröjde inte många minuter innan hon hade rymt igen. Rakt in i Babys hage.

Bildkälla

05

Baby, som fortfarande sörjde sin bästa vän, tog sig genast an den unga kalven som sin egen.

Bildkälla

06

Precis som Lulu hade beskyddat och tagit hand om Baby, ville nu Baby beskydda den lilla kalven. Personalen blev förvånade och glada när de såg den här nya sidan hos Baby.

Bildkälla

07

Det är fortfarande inte bestämt vad den lilla kalven ska heta, och organisationen planerar att hålla en namnomrösning på sin Facebooksida. De planerar även att bygga ett högre staket runt Babys hage. Inte för att de tror att kalven kommer rymma igen, men man vet ju aldrig.

Bildkälla

08

Baby, Lulu och kalven är alla ett bevis på hur kärleksfulla djur är. Kor och grisar är klokare än vad många tror och de förtjänar att bli behandlade med respekt.

Jag önskar Baby och hennes nya vän all lycka till i livet!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.