I helgen slog han till igen. Nu hyllas polishunden som gör gatorna tryggare i Älvsborg.

Busarna och bovarna kring Sjuhärad bör vara på sin vakt för polishunden Enzo. Efter 5,5 år i tjänsten har Enzo räddat liv, fångat otaliga bovar och hittat vapen med hjälp av sin värdefulla nos. Under helgen slog den stilige schäferhunden till igen och lyckades återigen göra gatorna lite tryggare. Nu hyllar polisen sin hundkollega efter helgens polisjakt som ledde till att en inbrottstjuv kunde gripas.

Polisen i Sjuhärad kan skatta sig lycklig som har en så skicklig polishund. Nu hyllas Enzo på polisens Facebooksida efter ytterligare en lyckad polisinsats.

enzo1

”Efter ett inbrott i Mullsjö dyker den aktuella flyktbilen upp i Ulricehamn där en polisbil tar upp jakten! Enzos husse hör på radion att de jagar en bil och han åker mot Ulricehamn. Färden går mot Limmared och bilföraren vägrar stanna. Strax utanför Limmared går bilen av vägen och kollegorna ser hur två män springer….då är Enzo och hans husse i Ulricehamn och skyndar för att hinna fram.” skriver polisen i Sjuhärad på sin Facebooksida.

Väl framme får Enzo direkt upp ett spår och börjar sin jakt. Efter några kilometer markerar Enzo vid en av tjuvarnas tillhörigheter som hittas och en liten bit längre fram hittar Enzo en av tjuvarna gömd bakom ett träd.

enzo2

Nu hyllas den modiga polishunden för helgens och alla tidigare lyckade insatser med hundgruppen i Älvsborg.
”Han har jobbat som polishund i 5,5 år och är en erfaren kollega med nosen på skaft. Han har gjort många fina jobb där han räddat liv, fångat tjuvar och hittat vapen och narkotika mm. Vi är så glada att vi har dig Enzo! Tack för ytterligare en infångad buse!”.

Och vi på Newsner tackar så klart Enzo för sina fina insatser och för att han gör samhället lite tryggare!

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.