I månader låg hunden övergiven i diket. Tills en person stannade. Nu hyllas hans insats över hela internet.

Nicolae Nicorici är från Danmark men befann sig i Rumänen när han upptäckte en hund vid vägkanten när han var ute körde bil. Han la märke till att hunden låg där i diket varje dag och förstod att han inte hade någon ägare. En dag stannade han för att hälsa på hunden.    

Nicolae blev så berörd efter sitt möte med hunden, som nu fått namnet Alfred, så att han la ut en bild på honom på Facebook.

Bildkälla

01

Så här skrev han i inlägget:
”Sedan förra veckan har jag kört förbi en hund vid vägkanten. Den har bara legat där varje gång jag har kört förbi. För 5 dagar sedan beslutade jag mig för att stanna till och se om det var något fel med den. Så fort jag klev ut ur bilen, reste sig hunden och sprang haltande mot mig och viftade på svansen så ivrigt så hela kroppen följe med. Jag kunde direkt se att hunden var helt utsvulten och man såg revbenen genom skinnet. Midjan var inte större än 10-14 cm och revbenen var verkligen tydliga.

Nu har jag de sista 5 dagarna kommit förbi honom med mat varje dag, och han är så snäll. Han somnar nästan i mina armar när jag sitter och gosar med honom efter han har ätit, och jag har svårt att gå från honom igen.

Folk i närheten har berättat att han blev lämnad vid vägkanten av en förbipasserande bil för några månader sedan, och han har inte gått därifrån sen dess. Han är ingen kämpe och kan därför inte kämpa för att få mat, han kommer att dö av hunger där vid vägen.

Jag vill nu fråga min stora nätverk om någon är intresserad av att adoptera en sån trevlig kille som den här? Han befinner sig i Rumänien, men jag har kontaktat veterinär och kommer att göra allt för att få honom till Danmark. Jag vill gärna hjälpa till att betala för vaccinationer och transport om det är det som krävs. Jag kan inte låta en så snäll pojke dö på det här sättet.”

Bildkälla

02

Inlägget fick stor spridning och hundratals människor har hyllat och delat det. Det dröjde inte länge innan Nicolae hade hittat ett nytt hem till Alfred. Anja Elisa Berner Friis har erbjudit honom ett hem på hennes gård i Danmark. Hon har dessutom redan en hund som gärna vill bli vän med Alfred.

Bildkälla

05

Nu försöker Nicolae samla in pengar till vaccin och resa över till Danmark. Under tiden får Alfred bo på en kennel. Jag hoppas verkligen att allt går bra och att Alfred får flytta till sitt nya hem snart!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

UPDATE:Jeg har fundet en som passer perfekt til at adoptere ham. Men før han kan sendes til Danmark skal han have…

Posted by Nicolae M. Nicorici on den 10 augusti 2015

Jag är så glad att det finns människor som Nicolae!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna