I morgon tänds det eld på tjurarnas horn. Så kan vi hjälpa till att stoppa det fruktansvärda plågeriet.

I november varje år hålls festivalen Toro de Jubilo i den spanska staden Medinaceli. Då sätts lättantändligt material fast vid hornen på en tjur. Man tänder eld på det och upp till en timme springer tjuren omkring alldeles skräckslagen och försöker komma undan lågorna. Detta brutala djurplågeri måste stoppas.

I morgon, den 14 november, hålls festivalen Toro de Jubilo. En tjur kommer då ledas in i en ring av eld på stadens torg. Lättantändligt tyg som dränkts i brännbara kemikalier fästs på hornen. Man kommer tända eld på tyget och den skräckslagna tjuren släpps sedan lös medan lågorna slår upp runt dess huvud.

Tjuren kommer få panik och springa runt i cirklar för att undkomma elden. Glöd och gnistor svider och bränner dess kropp. Samtidigt hejar publiken på och unga män springer in i ringen och hetsar det stressade djuret.

Bildkälla

Toro_Jubilo2

Det kan ta över en timme innan tjuren utmattad ger upp slutar sin kamp för att komma undan lågorna. Då förs den bort och slaktas.

Det här är så fel, fel, FEL! Kultur och traditioner kan aldrig vara en ursäkt för djurplågeri, och vi måste stoppa den här fruktansvärda festivalen.

Organisationer från hela världen har protesterat men ännu inte lyckats stoppa Toro de Jubilo, trots att djurrättsaktivister kedjade sig fast i stolparna där tjurarna binds fast förra året.

Om du vill vara med och protestera mot årets festival kan du skriva ett personligt brev, direkt till de som bestämmer och de som ansvarar för turismen i Medinaceli. Du kan även mejla Spaniens ambassad i Sverige.

Djurens rätts hemsida finns kontaktuppgifter och förslag på medlande översatt till spanska.

Bildkälla

Toro_Jubilo_V

Nu stoppar vi det här hemska djurplågeriet!!

Newsner djur står upp för djurens rättigheter, gilla vår sida om du också gör det.