I över 7 timmar vaktar hunden vid sin husses sida när han gått ner sig i en moss.

När polisen fick larm om att en pensionär vid namn Martin Kay hade varit försvunnen i över sju timmar förstod de direkt att de var tvungna att sätta in sin helikopter i letandet efter honom. Snabbt var helikoptern uppe i luften och med hjälp av en värmekamera sökte de igenom skog, myrar och kärr för att försöka lokalisera mannen. Och efter noggrant sökande i skog och mark lyckades de till sist hitta mannen. Men när de såg vem som fanns bredvid honom fick de gnugga sina ögon både en och två gånger.

Den äldre mannen hade tappat balansen när han var ute och gick i skogen och hade fallit ner i en lerig moss. Detta påminner om kvicksand och innebär att ju mer du kämpat för att ta dig loss desto djupare sjunker du ner. Är du ensam, som Martin var, fanns egentligen ingen annan utväg än att försöka hålla sig still och hoppas att någon skulle hitta honom.

Men tack och lov var Martin inte ensam. När polisen upptäckte honom genom sin värmekamera såg de nämligen att vid hans sida fanns mannens trogna hund som vägrade lämna sin husses sida. Hunden hade i timmar stått vid hans sida och gav honom både sällskap och skydd från eventuella vilda djur som kunde få för sig att närma sig den gamle mannen.

Efter drygt sju timmar kunde så polisen äntligen rädda mannen och ta med honom och hans hund tillbaka till tryggheten. Jag hoppas att den här hunden fick minst ett gott ben att smaska på som tack för sin lojalitet mot husse.

Det här är ännu ett bevis på varför hundar är människans bästa vän.

I klippet nedan kan du se polisens dramatiska film från när de hittade Martin och hans hund i skogen:

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna