I 10 år höll ägaren hunden i järnbojor – då tar grannen ett drastiskt beslut som förändrar allt

För tre år sedan lade Jared Piper märke till en luggsliten hund under en veranda. Varje dag gick han förbi stället där hunden skyddade sig mot en stekheta solen i Phoenix, Arizona. Ofta skällde hunden på Jared och det var många gånger som Jared blev skrämd och halvsprang ifrån platsen.

Men Jared kände ändå att fanns mer hos hunden än vad ögat fångade och beslöt sig en dag för att se om hunden verkligen var så elak som man först kunde tro. 

Rusty, som hunden hette, var först lite tveksam när han närmarde sig Jared. MEn det skulle visa sig att hunden var långt ifrån aggressiv utan snarare kärleksfull mot sin nya vän. Från och med den dagen stannade Jared alltid till för att prata med den vanskötta hunden, och en dag fick han helt enkelt nog.

Bildkälla: Vimeo

När ägaren en dag kom ut konfronterade Jared henne och sa att hunden behövde vård. Ägaren påstod att Rusty var aggressiv och skrattade bara åt Jareds påstående. I videon ser man hur illa där an hunden faktiskt är, och det gör så ont i hjärtat när man får veta att Rusty suttit i bojor i över tio år. 

Bildkälla: Vimeo

”Jag sa till henne att jag inte gick därifrån utan hunden. Jag kunde inte adoptera honom själv men kunde bara inte lämna honom där. Efter några miuter gick hon med på att ge honom till mig. Hon sa att han skulle bitas bara av att jag kom nära och ville inte ge honom till mig. Jag insisterade på att det skulle gå bra och till slut gav hon honom till mig.”

Se vad som händer när Rusty Diamond följer med Jared, för det är helt enkelt makalöst fint. Trots år av vanskötsel finns det fortfarande en sån fin glädje kvar i Rusty och jag mår verkligen bra av att se honom leka utan koppel. Dela gärna med dig av videon om du tycker att alla hundar är värda att få leva utan bojor. 

Rusty Diamond from Jared Piper on Vimeo.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.